Jai tapo Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai, kurie lemiamose, penktose, mažojo finalo rungtynėse buvo visa galva pranašesni už Utenos „Juventus“ – 84:63 (22:17, 20:13, 18:14, 24:19).

Kvapo ir pajėgumų pritrūkę svečiai kapituliavo trečiame kėlinyje, kai skirtumas tarp komandų pasiekė 22 taškus – 60:38, o iš aikštės buvo išvarytas Gyčiui Masiuliui vožtelėjęs Žygimantas Skučas, kuris į rūbinę išžygiavo teatrališkai plodamas susirinkusiems žiūrovams.

Paskutinis ketvirtis buvo labiau formalumas – šeimininkai visiškai kontroliavo situaciją, bet dėl visa ko Margiris Normantas dar smeigė du taiklius tritaškius iš eilės.

Progą pasirodyti ant parketo gavo ir jaunimas – „Lietkabelio“ atstovai Tadas Vaičiūnas ir Paulius Poška bei „Juventus“ spalvas ginantys Martynas Žvirblis ir Redas Šukšta.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas (4/7 tritaškiai, 5 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Margiris Normantas po 19, Panagiotis Kalaitzakis ir Vytenis Lipkevičius (7 atk. kam.) po 11, Gytis Masiulis 10, Džordže Gagičius 8 taškai (11 atk. kam.).

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 14 (9 atk. kam.), Žygimantas Skučas 13, Vaidas Čepukaitis 8, Gintautas Matulis (6 atk. kam.) ir Marius Runkauskas po 7 taškus.


Pernai, kuomet sezonas buvo anksčiau laiko nutrauktas dėl pandemijos, „Lietkabelis“ buvo trečias, o „Juventus“ – penktas.

Panevėžiečiai 2017 metais iškovojo ir sidabro medalius. Tuo metu uteniškių sąskaitoje kol kas yra tik 2015-aisiais pelnyta LKL bronza.

Po keturių mūšių bronzinėje serijoje buvo lygu ir maksimali intriga – 2:2. Tiek panevėžiečiai (87:74 ir 112:82), tiek uteniškiai (85:74 ir 83:79) po du sykius laimėjo savo tvirtovėse.


Primename, kad LKL čempiono vardą dar pirmadienį apgynė Kauno „Žalgiris“, finalo serijoje 3:0 nepalikęs vilčių Vilniaus „Rytui“ ir pratęsęs savo hegemoniją Lietuvos krepšinyje – aukso žiedus žalgiriečiai ant savo pirštų užsimovė jau 11 metus iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)