Olimpiniais metais baigti karjerą nacionalinėje komandoje nusprendė ne tik veteranas Vitalijus Fridzonas, bet ir ryškiausia šalies krepšinio žvaigždė Aleksejus Švedas, Sergejus Karasiovas ir Dmitrijus Chvostovas vasarą skirs atsigavimui po anksčiau kamavusių traumų, Dmitrijus Kulaginas neįveikė medicininės apžiūros, o Andrejus Zubkovas, panašu, tiesiog stokoja motyvacijos kovoti dėl olimpinio kelialapio.

Taigi, S. Bazarevičius neteko išsyk šešių svarbių krepšininkų, ir dėl to, kai rašo „Sport Ekspres“, kaltinti gali ir save patį.

Esą žaidėjai tiesiog nenori dirbti su 56-erių specialistu. Teigiama, kad juos nuvylė abejingas trenerio bei jam talkinančio S. Panovo požiūris: sezono metu šie nesidomėjo krepšininkų reikalais, asmeniškai nesusiekė su jais prieš paskelbiant kandidatų sąrašą, neleido A. Zubkovui kiek vėliau prisijungti prie rinktinės treniruočių stovyklos.

Pats S. Bazarevičius, paklaustas apie A. Švedo ir V. Fridzono sprendimą baigti karjeras rinktinėje, teigė juo nesidžiaugiantis, bet suprantantis ir gerbiantis.

„Negalime nieko priversti žaisti rinktinėje. Joje yra tik tie, kurie pasiruošę rungtyniauti po šalies vėliava degančiomis akimis (iš tiesų, Rusijos vėliavą Tokijo olimpinėse žaidynėse draus dėl dopingo skandalų skirtos tarptautinės sankcijos – Delfi). Taip jau išeina, kad į nacionalinę komandą veržiasi žaidėjai, kurie dar neturi užsitikrinę patogaus statuso profesionaliame krepšinyje, ir kur kas mažiau tie, kurie galvoja, kad jau daug pasiekė“, – komentavo S. Panovas.

Dėl vienintelio olimpinio kelialapio rusai kovos birželio 29 – liepos 4 dienomis Splite (Kroatija) vyksiančiame atrankos turnyre.

Varžybas S. Bazarevičiaus auklėtiniai pradės A grupėje su Vokietija ir Meksika. B grupėje susitiks šeimininkai, Tunisas ir Brazilija.

Prieš tai, birželio 22 d., Rusijos ekipa sužais kontrolinį mačą Kaune su Lietuvos rinktine.

Primename, kad prieš Tokijo olimpines žaidynes vyks keturi atrankos turnyrai, į olimpiadą išvažiuos tik jų nugalėtojai.

2012-aisiais Londone olimpinę bronzą pelniusi Rusijos rinktinė į praėjusias Rio de Žaneiro žaidynes nepateko.

Tuomet komandos vairą ir perėmė S. Bazarevičius, kuriam vadovaujant rusai 2017-ųjų Europos čempionate pakilo iki ketvirtos vietos, o 2019-ųjų planetos pirmenybėse buvo 12-i.

Rusijos rinktinės kandidatai:

Gynėjai: Jevgenijus Baburinas („Nižnij Novgorod“), Antonas Kardanachišvilis (Maskvos CSKA-2), Artiomas Komolovas („Nižnij Novgorod“), Michailas Kulaginas (Krasnojarsko „Jenisej“), Gregorijus Motovilovas (Krasnodaro „Lokomotiv“), Ivanas Uchovas (CSKA);

Puolėjai: Semionas Antonovas (CSKA), Antonas Astapkovičius („Nižnij Novgorod“), Andrejus Voroncevičius („Nižnij Novgorod“), Philipas Gafurovas (CSKA-2), Antonas Kvitkovskis (Saratovo „Avtodor“), Nikita Kurbanovas (CSKA).

Vidurio puolėjai: Joelis Bolomboy (CSKA), Stepanas Gontaras („Nižnij Novgorod“), Vladimiras Ivlevas (Permės „Parma“), Timofejus Mozgovas (Maskvos srities „Chimki“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)