„Didi diena Utenai, – sakė Ž. Urbonas. – Šiandien žaidė dievai su demonais. Mūsų žaidėjai, štabas – dievai. Vidas Ginevičius... lenkiu galvą, visas šlapias buvo po rungtynių.“

Būtent jo asistentas V. Ginevičius turėjo vadovauti komandai lemiamame ketvirtyje, kuriame atsitiesę šeimininkai laimėjo 83:79 ir išlygino serijos dėl bronzos medalių santykį (2-2).

Ž. Urbono prie „Juventus“ atsarginių suolo neliko po dviejų paeiliui užsidirbtų techninių pražangų. Tiksliau, liko tik jo švarkas, kurį emocijų nebevaldęs treneris šveitė į žemę prieš išžygiuodamas į rūbinę.

„Kelnes nusimoviau ir mečiau į sieną, triusikus – į kitą. Jei jau taškytis, tai iki galo“, – pokštavo specialistas, paklaustas, kaip iš šono žiūrėjo lemtingas rungtynių minutes.

Ž. Urbono nuomone, arbitrai perlenkė lazdą išvarydami jį iš dvikovos.

„Pirma techninė pražanga – tikrai pelnyta, sutinku, prieš tai mane buvo įspėję. Antroji – visiškai nepelnyta, labai greitai skirta. Ir nežinau, už ką“, – tikino emocingasis uteniškių vairininkas.

O jo auklėtiniai parodė, kiek daug gali krepšinio aikštėje aistra.

Pirmame kėlinyje žaibiškai susikrovę 21 taško pranašumą, vėliau šeimininkai panašiu tempu jį ir išbarstė.

Antrą kartą „Juventus“ detonavo Martyno Gecevičiaus tritaškiai – mačą pergalingai sugebėjo užbaigti vos šeši komandos žaidėjai, prieš tai netekę traumą patyrusio Bryanto Crawfordo ir pražangų limitą pasiekusio Žygimanto Skučo.

„Kai Bryantas susižeidė, viskas pradėjo byrėti. Nebeturėjome įžaidėjo, komandai buvo psichologinis šokas. Ačiū Dievui, kiti gynėjai antroje pusėje įsivažiavo – Marius Runkauskas sužaidė puikias rungtynes, Aurimas Urbonas pademonstravo gerų epizodų. Sukūrėme kažką neįmanomo.

Sugadinome šventę, visapusiškai ji šiandien jau buvo paruošta... Dėl to ir išėjau, pagalvojau, velniop viską... Ką paskui padarė žiūrovai, fantastika. Tokia vienybė, kažkas neįtikėtino. Jaučiuosi nevertas tokių žmonių, tarp kurių esu“, – dėstė Ž. Urbonas.

„Juventus“ atkrintamosiose varžybose jau prieš tai teko verstis be traumuotų Vaido Kariniausko, Igno Vaitkaus ir Martyno Paliukėno, prie kurių dabar dar prisijungė B. Crawfordas.

Paklaustas, kaip tikisi atgaivinti paskutinį kvapą Utenoje atidavusius krepšininkus ir kuklias savo pajėgas per dvi dienas paruošti lemiamoms serijos rungtynėms Panevėžyje, Ž. Urbonas toliau juokavo.

„Cepelinai, krabų mišrainė ir daug nealkoholinio alaus. Jei rimtai, bandysime toliau gudrauti, nes suprantame, kokioje situacijoje esame. Manau, žaisime be B. Crawfordo, bet šiame sezone mums taip jau įprasta. Nesiruošiame verkti, eisime muštis ir toliau būti dievais“, – kovingai užbaigė treneris.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas Nenadas Čanakas pripažino, jog „Lietkabelis“ nebuvo vertas jau trečiadienį pasidabinti bronza.

Žaidimą rungtynių pradžioje serbas pavadino gėdingu.

„Pirmame kėlinyje tiesiog nepasirodėme aikštėje. Jei lemiamas rungtynes žaisime taip pat, negausime jokių medalių“, – įspėjo panevėžiečių treneris, kuris taip pat buvo nepatenkintas savo auklėtinių gynyba prieš „Juventus“ snaiperius antroje mačo dalyje.

Įdomiausia, jog „Lietkabelis“ prieš tai namuose tiesiog nušlavė uteniškius, laimėjęs 112:82. N. Čanakas neturi atsakymo, kodėl per kelias dienas jėgų pusiausvyra taip pakito.

„Nežinau, blogiausia, kad visą sezoną taip banguojame“, – pečiais traukė komandos vairininkas.

Paskutiniai LKL sezono taškai bus sudėti lemiamose penktosiose serijos rungtynėse, kurios penktadienį vyks Panevėžyje.

Pernai, kuomet sezonas buvo anksčiau laiko nutrauktas dėl pandemijos, „Lietkabelis“ buvo trečias, uteniškiai – penkti.

Panevėžiečiai 2017 metais iškovojo ir sidabro medalius. „Juventus“ sąskaitoje kol kas yra tik 2015-aisiais pelnyta LKL bronza.

Primename, kad LKL čempionų titulą dar pirmadienį apgynė Kauno „Žalgiris“, finalo serijoje 3-0 nepalikęs vilčių Vilniaus „Rytui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)