Namuose žaidę uteniškiai išlygino serijos dėl bronzos medalių santykį (2-2), dramatiškai triumfavę rezultatu 83:79 (34:15, 16:28, 11:19, 22:17).

Rungtynių pradžia anaiptol nežadėjo, jog LKL sezonas gali užsibaigti jau trečiadienį.

Uraganiniu puolimu susitikimą pradėję šeimininkai iš karto spurtavo 24:5, vėliau – ir 34:13.

Vis dėlto antrame kėlinyje „Lietkabelis“ susiėmė ir ėmė artėti prie varžovų. „Juventus“ situaciją apsunkino kairės šlaunies raumenį pasitempęs Bryantas Crawfordas, kuris dar pamėgino grįžti ant parketo sutvarstyta koja, bet buvo priverstas pasitraukti iš kovos.

Artėjant didžiajai pertraukai skirtumas tarp komandų jau buvo susitraukęs iki vienženklio skaičiaus, o Utenos publika apmaudą liejo teisėjams adresuotomis skanduotėmis „gėda, gėda!“.

Trečiame kėlinyje tirpstant paskutiniems šeimininkų jėgų rezervams ir „Lietkabeliui“ jau išsiveržus į priekį, neišlaikė „Juventus“ stratego Žydrūno Urbono nervai.

Specialistas vieną po kito užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo išsiųstas į rūbinę, bet prieš tai dar ceremoningai nusviedė savo švarką. Pusantro kėlinio uteniškiams vadovauti turėjo jo asistentas Vidas Ginevičius.

Trenerio pašalinimas užvedė „Juventus“, o tris tritaškius iš eilės pataikęs Martynas Gecevičius paskutiniame ketvirtyje sugrąžino pranašumą aikštės šeimininkams.

Mačo pabaiga buvo chaotiška, nugalėtojai paaiškėjo tik paskutinėmis sekundėmis.

Komandoms apsikeitus klaidomis abiejose aikštės pusėse, M. Gecevičius realizavo vieną baudos metimą iš dviejų, palikdamas svečiams 5 sekundes ir dviejų taškų deficitą.

Paskutinė „Lietkabelio“ ataka baigėsi Gyčio Masiulio nesportine pražanga puolime, kurią N. Čanakas palydėjo ironiškais aplodismentais. Baudų metimus pataikęs Aurimas Urbonas įtvirtino didvyrišką uteniškių, baigusių rungtynes ir be asmeninių pražangų limitą išnaudojusio Žygimanto Skučo, pergalę.

Paskutiniai LKL sezono taškai bus sudėti lemiamose penktosiose serijos rungtynėse, kurios penktadienį vyks Panevėžyje.

Pernai, kuomet sezonas buvo anksčiau laiko nutrauktas dėl pandemijos, „Lietkabelis“ buvo trečias, uteniškiai – penkti.

Panevėžiečiai 2017 metais iškovojo ir sidabro medalius. „Juventus“ sąskaitoje kol kas yra tik 2015-aisiais pelnyta LKL bronza.

Primename, kad LKL čempionų titulą dar pirmadienį apgynė Kauno „Žalgiris“, finalo serijoje 3-0 nepalikęs vilčių Vilniaus „Rytui“.

„Juventus“: Martynas Gecevičius (4/11 trit., 6 atk. kam.) ir Vytautas Šulskis – po 17, Gintautas Matulis 13 (5 kl.), Bryantas Crawfordas 10, Aurimas Urbonas 7;

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 16 (5 pr.), Panagiotis Kalaitzakis 14 (12 atk. kam., 5 kl.), Gytis Masiulis ir Paulius Valinskas – po 12, Margiris Normantas 11 (1/8 trit., 6 kl.), Vytenis Lipkevičius 7 (8 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)