Paskutinį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mačą Kaune vilniečiai pralaimėjo 73:84.

„Aš tiesiog nekenčiu pralaimėti... Ką čia pasakysi, žmogau, kovojome, bet turbūt nepakankamai. „Žalgiris“ tiesiog geresnė komanda, jie nusipelnė titulo“, – dūsavo 22 taškus pelnęs ir 9 kamuolius atkovojęs Ivanas Buva.

Bet G. Žibėnas buvo kur kas optimistiškesnis.

Pasveikinęs „Žalgirį“ su „pelnytai laimėtu titulu“, jis neslėpė, jog jėgos finale nebuvo lygios.

„Ne gėda pralaimėti nei šias rungtynes, nei visą seriją tokiai komandai. Finalas išryškino mūsų spragas, turėsime daug medžiagos formuojant naują komandą.

Bet labiausiai norime tęstinumo. Su visais šiais žaidėjais galima tęsti darbus toliau, nes jie – kovotojai su didelėmis širdimis. Žiūrėsime, ką iš jų tikrai galėsime išlaikyti, o ieškodami, kuo pakeisti išvykstančius, pirmiausia sieksime didesnio atletiškumo. LKL ketvirtfinalyje ar pusfinalyje – vienas jausmas, o kai kauniesi su „Žalgiriu“ arba Čempionų lygoje, supranti savo galimybes žymiai geriau“, – kalbėjo G. Žibėnas, anot kurio, kol kas dar nėra atsisveikinama nė su vienu „Ryto“ krepšininku.

Vienas pirmųjų tarpsezonio klausimų – Andrew Goudelockas. Pasak trenerio, pokalbiai su garsiausiu komandos krepšininku dėl kito sezono jau prasidėjo.

„Pasigavau Andrew iškart po rungtynių, pasakiau, kad sezonas buvo „vau“. Jam jau pasiekimas vien tai, kad po tokių traumų visą sezoną išliko daugmaž sveikas. Antra, jis nuoširdžiai pamilo komandą, rūbinę, nuoširdžiai aukojo savo kūną jai.

„Rytas“ – turbūt pirma ekipa, kurioje jis taip stengėsi gynyboje. Viskas čia jam tiko, todėl su Andrew norime kalbėtis apie kitą sezoną. Kiek žinau, vienas toks pokalbis jau buvo. Jis – pavyzdys mums visiems, ypač jaunesniems žaidėjams. Ir aš džiaugiuosi turėjęs galimybę su juo darbuotis“, – apie 32-ejų amerikietį pagarbiai atsiliepė G. Žibėnas.

Jį patį „Ryto“ vadovybė dar prieš LKL pusfinalį apdovanojo nauja sutartimi, galiosiančia ir kitą sezoną.

37-erių specialistas, iki tol vyriausiuoju treneriu dirbęs tik Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandose, Danijoje ir Indonezijoje, teigė per šį sezoną gerokai paaugęs profesinėje plotmėje.

„Ypač antroji sezono dalis davė labai daug. Komandą smarkiai žeidė COVID-19 atvejai, daug visokių kalnelių buvo, bet visus juos išgyvenome. Manau, ši patirtis suteikė žaidėjams daug teigiamų emocijų, o taip pat ir „Ryto“ sirgaliams bei visam Vilniaus miestui. Už tai po rungtynių padėkojau komandai“, – sakė vilniečių vairininkas.

Beje, ir jis pats neliko be komplimentų, kurie atskriejo iš priešininkų stovyklos. G. Žibėnui pagyrų negailėjo „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris, kurio nuomone, sezonui įpusėjus Donaldą Kairį pakeitęs treneris nulėmė tai, jog sostinės klubas žaidė LKL finale.

„Sveikinu „Ryto“ trenerį, jis fantastiškai atgaivino komandą, suteikė jai naują taktinę orientaciją. Labai gerbiu jo darbą keičiant „Ryto“ žaidimą“, – pažymėjo M. Schilleris.

„Žalgirio“ pergalės LKL tęsiasi nuo 2011-ųjų: čempionais kauniečiai tapo jau 11-ą kartą iš eilės. Antrą sykį paeiliui finalo serijoje jie pranoko sostinės atstovus „sausu“ rezultatu.

Nuo 1993-iųjų, kai įkurta LKL, „Žalgiris“ triumfavo 23, o „Rytas“ – 5 kartus.

Šiame sezone Kauno ekipa laimėjo šešias iš septynių tarpusavio akistatų su vilniečiais. Praėjusį vasarį žalgiriečiai apgynė ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyro laurus, tiesa, su „Rytu“ tuomet taip ir nesusitiko.

Tuo metu LKL sezonas dar nesibaigia: serijoje iki trijų pergalių dėl bronzos medalių Panevėžio „Lietkabelis“ 2-1 pirmauja prieš Utenos „Juventus“.

„Žalgirio“ sirgalių eisena prieš LKL finalo rungtynes Kaune:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)