„Labai sunkus pralaimėjimas turint tokį fanų palaikymą. Žaidėme labai daug po vieną, kažką norėjome įrodyti, o tai – ne mūsų krepšinis. Žaisdami po vieną mes realiai pralaimėjome visas individualias mikrodvikovas. Pradėjome rungtynes gerai, bet privalau pasakyti, kad keli įėjimai nuo suolo buvo tragedija.

Ir tai mums labai daug kainavo. Kai „Žalgiris“ pabėga, juos sustabdyti ir grąžinti į rungtynes intrigą yra labai sudėtinga. Kai kurie žaidėjai įėjo į aikštę be ugnies. Jei finale neturi ugnies, tai kur dar gali ją atrasti? Tas labai keista. Paprasčiausiai labai daug pralaimėjome mikrodvikovų. Aš tikėjausi daug daugiau iš žaidėjų“, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo „Ryto“ vyriausias treneris Giedrius Žibėnas.

Vilniečių strategas turėjo pastabų ir „Ryto“ puolėjui Ivanui Buvai. Nuo atsarginių suolelio į aikštę žengęs krepšininkas per 18 min. pelnė 8 taškus ir atkovojo tik 1 kamuolį. „Finale nėra jokių pasiteisinimų. I. Buva yra patyręs žaidėjas, jei treneriai nusprendė, kad jis šį kartą į rungtynes žengia nuo suolo, jis vis tiek turi padaryti viską, kad padėtų savo komandai. Bet tai, matyt, ir parodo tikrą žaidėjo veidą.

Kuo tu gali savo komandos draugams, kai tau nesiseka aikštėje? Pradedant nuo veido mimikos, nuo grįžimo į gynybą. Nes visą pranašumą „Žalgiris“ susikūrė iš atviros aikštelės. Mes padarom klaidą, skundžiamės teisėjams. Šie, beje, šiandien puikiai dirbo. Realiai fanai ir teisėjai šiandien buvo geriausi. O mes žaidėme po vieną, skundėmės, erzinomės. Ir tas tokiose rungtynėse yra nesuprantama.

Turime mėgautis žaidimu finale, tuo džiaugtis, naudotis tokiu šansu, nes nei vienas nežinome, kur būsime kitą sezoną. Juk finaluose mes tikrai ne kiekvienais metais žaidžiame. Bet mes rankų nekeliame. Jokių pasidavimų negali būti, nes sezonas dar nebaigtas, mums dar liko rungtynių“, – tikino G. Žibėnas.

Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Rokas Jokubaitis po rungtynių neslėpė, kad didžiausias jo ir kitų žalgiriečių noras – kuo greičiau užbaigti finalo seriją. „Noriu pasveikinti komandą, mūsų fanus. Tai labai svarbi pergalė. Mes visi norime kuo greičiau užbaigti seriją, pasiimti titulą ir šiandien žengėme labai didelį žingsnį. Pirmadienį liko pademonstruoti savo geriausią žaidimą ir pasiimti tą titulą. Didžiuojuosi savo komanda, nes tikrai sužaidėme geras rungtynes“, – konstatavo R. Jokubaitis.

„Esu labai laimingas. Kontroliavome atkovotus kamuolius, leidome varžovams atkovoti puolime tik 10 kamuolių, o tai labai svarbu standant vilniečių atakas. Be to, suklydome viso labo 5 kartus. Esame laimingi, tačiau mums reikia dar vienos pergalės. Pirmadienio rungtynės bus ypatingos. Turime būti pasirengę kautis tik dėl pergalės ir užbaigti finalų seriją Kaune. Toks ir bus mūsų tikslas“, – po mačo sakė „Žalgirio“ vyriausias treneris Martinas Schilleris.

LKL Superfinalo trečiosios rungtynėse įvyks pirmadienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)