Jei pirmose LKL finalo rungtynėse Kaune „Ryto“ krepšininkai su žalgiriečiais lygiai kovojo pirmas 10 minučių, tai šį kartą svečiai iš Kauno į priekį išsiveržė jau pirmo kėlinio viduryje. 5 min. „Rytas“ pirmavo 13:10, bet nuo atsarginių suolelio pakilęs „Žalgirio“ ekipos įžaidėjas Thomas Walkupas surengė kauniečių spurtą 13:0, o pasibaigus pirmam kėliniui svečiai buvo priekyje 25:16.

Antrame kėlinyje žalgiriečiai neleido šeimininkams priartėti ir išlaikė saugią 7-9 taškų persvarą. Lemtingą smūgį „Ryto“ krepšininkų viltims kovoti dėl pergalės svečiai sudavė trečiojo kėlinio pradžioje. Įpusėjus rungtynėms kauniečiai pirmavo 46:39, bet trečią kėlinį pradėjo pelnydami 7 taškus be atsako ir susikrovė dviženklę persvarą (53:39).

Po trijų kėlinių „Žalgiris“ pirmavo 67:54, o po galingos ketvirto kėlinio pradžios ir Andrew Rubito dėjimo iš viršaus žalgiriečių persvara pasiekė rekordinę 23 taškų ribą (81:58, 34 min.). Per likusias minutes svečiai iš Kauno nesuteikė vilniečiams progų sugrąžinti intrigą ir laimėjo rungtynes 92:70.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 15 taškų surinkęs N. Hayesas. „Ryto“ gretose pasižymėjo 17 taškų surinkęs Andrew Goudelockas.

„Rytas“: Andrew Goudelockas 17, Martynas Echodas 13 (6 atk. kam.), Gytis Radzevičius 12, Arnas Butkevičius (6 atk. kam.) ir Ivanas Buva po 8.

„Žalgiris“: Nigelas Hayesas 15, Joffrey Lauvergne'as, Artūras Milaknis ir Thomasas Walkupas (6 rez. perd.) po 14, Lukas Lekavičius 11, Augustine'as Rubitas 8, Marius Grigonis 7.

LKL Superfinalo trečiosios rungtynės vyks pirmadienį Kaune. Jau 10 metų iš eilės LKL čempionų sosto neužleidžiančius žalgiriečius nuo 11-ojo iš eilės titulo skiria vos viena pergalė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)