Mažajame finale Utenos „Juventus“ namie 85:74 (23:21, 21:13, 17:18, 24:22) atsirevanšavo Panevėžio „Lietkabeliui“, tad serijoje dabar lygu 1:1.

„Juventus“ komandai tai pirmoji sezono pergalė prieš panevėžiečius, maža to, ji iškovota be Igno Vaitkaus, Martyno Paliukėno ir Vaido Kariniausko. „Lietkabelis“ neturi suspenduoto Kyle’o Vinaleso.

Rungtynių pradžioje rezultatas nuolat svyravo į abi puses, tik antrajame ketvirtyje „Juventus“ ėmė veržtis į priekį labiau – 31:26. Martynas Gecevičius parodė, ką moka geriausiai, pataikė tolimų metimų ir taip leido prieš ilgąją pertrauką savo komandai turėti dviženklę persvarą – 44:34.

Antrąją rungtynių dalį uteniškiai pradėjo dar pozityviau – Bryanto Crawfordo ir Vytauto Šulskio tritaškiai didino skirtumą – 50:37. Nors panevėžiečiai stengėsi mažinti skirtumą, vis sulaukdavo atsako. Gytis Masiulis ir Margiris Normantas leido „Lietkabeliui“ prieš paskutinį ketvirtį turėti vienaženklę persvarą (52:61), o ketvirtą kėlinį taikliai pradėjo Marius Valinskas.

Intriga liko maksimali (65:71), Paulius Valinskas buvo taiklus, bet eilinį sykį atsakomosios rolės ėmėsi Mindaugas Kupšas – 75:67.

Svarbius baudų metimus išnaudojo Džordže Gagičius, vėliau tritaškį pridėjo P. Valinskas, bet tašką rungtynėse dėjo B. Crawfordas. Pirmiausiai jis pataikė iš toli, vėliau išprovokavo pražangą ir taip „Juventus“ pirmavo 83:74.

„Čia yra mūsų galimybės, ne „Žalgiris, kur septyniese ne kažką pasispardysi. Bent turiu dabar karius, su kuriais galiu būti ramus. Pirmose rungtynėse gal trūko emocijos, atkrintamųjų įtampos prieskonio, kraujo skonio. „Lietkabelis“ turi pranašumą fiziškume, dydyje, kuris artimesnis „Žalgiriui“ ar „Rytui“, mums reikėjo įdėti daugiau energijos ir proto“, – sakė Žydrūnas Urbonas.

„Padarėme per daug klaidų, ypač pirmoje mačo dalyje, vėliau buvome arti, bet leidome varžovams rinkti lengvus taškus iš po krepšio“, – nedaugžodžiavo Nenadas Čanakas.

Juventus“: Bryantas Crawfordas 20 (7 rez. perd.), Mindaugas Kupšas 18, Martynas Gecevičius 12, Vytautas Šulskis 8 (6 atk. kam.), Gintautas Matulis ir Aurimas Urbonas – po 7.

Lietkabelis“: Džordže Gagičius 19, Gytis Masiulis 14, Margiris Normantas ir Paulius Valinskas (4 rez. perd.) – po 13, Vytenis Lipkevičius 7 (8 atk. kam.), Marius Valinskas 5.

Pirmąjį serijos iki trijų pergalių mačą Panevėžyje 87:74 laimėjo „Cido“ arenos šeimininkai.

Trečiasis mažojo finalo mūšis vyks sekmadienį mieste prie Nevėžio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)