Pirmame ketvirtyje po du taškus pelnė Paulius Murauskas, Motiejus Krivas ir Ugnius Jaruševičius, du taškus su varžovo pražanga pelnė Liutauras Lelevičius, o po baudos metimą įmetė Radvilas Kneižys ir Kajus Kublickas – 11:14.

Po dar du taškus surinko U.Jaruševičius ir L.Lelevičius, tačiau deficitas išaugo iki dviženklio – 15:31. Įstrigusį puolimą išjudino P.Murausko ir K.Kublicko dvitaškiai bei Dovydo Butkos tritaškis – 22:32.

Po pertraukos septyniais taškais iš eilės driokstelėjo P.Murauskas, po du taškus pelnė Kajus Leliukas, Titas Sargiūnas, K.Kublickas, D.Butka, baudos metimą įmetė U.Jaruševičius, M.Krivas smeigė tritaškį, o kėlinuką taikliais baudų metimais užbaigė P.Murauskas – 47:50.

M.Krivas pataikė baudos metimą, L.Lelevičius pataikė iš toli, o D.Butkos dvitaškis persvėrė rezultatą – 53:52. D.Butka tada pelnė dar aštuonis taškus iš eilės, L.Lelevičius pridėjo dvitaškį, o likus žaisti 45 sekundes rezultatas buvo lygus – 63:63. Paskutinės rungtynių minutės metu sėkmingiau sužaidė Serbijos komandos krepšininkai, o kauniečiams teko patirti antrą nesėkmę – 63:65.

„Crvena Zvezda“: Nikola Topičius 16, Nikola Saranovičius 12, Filipas Brankovičius 11;

„Žalgiris“: Paulius Murauskas 13, Dovydas Butka 12, Liutauras Lelevičius 10.

Primename, kad išvakarėse pirmajame turnyro susitikime kauniečiai 65:79 neprilygo Madrido „Real“ pamainai.

Šeštadienį pasirodymą „Žalgiris“ užbaigs maču su Vilerbano ASVEL ekipa.

Aštuonioliktą kartą rengiamo jaunimo turnyro finalinės kovos visada sutapdavo su vyrų Eurolygos finalo ketverto varžybomis. Šįkart pandemija pakoregavo organizatorių planus. Nuspręsta, kad perspektyviausi Europos jaunuoliai dėl titulo grumsis Valensijoje.

Žalgiriečiams į finalinį turnyrą per atrankos varžybas iškopti nepavyko, bet Eurolyga jiems įteikė vardinį kvietimą.

Jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai turnyro nugalėtojais yra tapę 2003 ir 2007 metais bei dar tris kartus užėmė antrą vietą.

Šio sezono čempionai paaiškės sekmadienį, finale susikaus grupių nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)