Paskutiniu metu 36-erių M. Gasolis atstovauja Los Andželo „Lakers“ komandai, tačiau joje toli gražu ne visada patenka į trenerio Franko Vogelio rotacijas.

Šį sezoną 211 ūgio krepšininkas vidutiniškai žaidžia po 19 min., pelno po 5 taškus ir atkovoja po 4,1 kamuolio. Tai – mažiausi statistiniai Marco vidurkiai per visą karjerą NBA lygoje, kurioje jis rungtyniauja nuo 2008-ųjų.

2019-aisiais su Toronto „Raptors“ M. Gasolis tapo NBA čempionu – primename, kad tais metais ispanas į Kanadą atvyko po Lietuvoje plačiai nušviestų mainų, į kuriuos buvo įtrauktas ir Jonas Valančiūnas.

Savo profesionalo karjerą M. Gasolis dar 2003-aisiais pradėjo būtent „Barcelonos“ komandoje, kurį laiką žaidė jos dublerių gretose, o 2005-aisiais debiutavo ir Eurolygoje.

Anot A. Damielio, susigrąžinti Marcą į Barseloną yra vienas iš naujuoju klubo direktoriumi tapusio Juano Carloso Navarro siekių. Būtent jo pastangomis įpusėjus šiam sezonui į Kataloniją sugrįžti nusprendė ir vyresnysis Marco brolis Pau Gasolis, tačiau jo atvykimas „Barcai“ nepadėjo iškovoti Eurolygos čempionų titulo – Šarūno Jasikevičiaus komanda sekmadienio vakarą finale nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkams.

Manoma, kad M. Gasoliui sutikus atvykti į „Barceloną“, dar vieną sezoną šioje komandoje norėtų pažaisti ir 40-metis Pau. Šią vasarą po Tokijo olimpinių žaidynių Pau paskelbs apie karjeros Ispanijos rinktinėje pabaigą, tačiau apskritai apie profesionalaus žaidėjo batelių kabinimą ant vinies jis dar nėra informavęs.

A. Damielis yra vienas iš garsiausių Ispanijoje NBA komentatorių, šį darbą dirbantis dar nuo 1996-ųjų. Jis dirba „Cadena SER“ televizijoje, bendradarbiauja su portalu AS, „Canal+“ televizija ir kitomis žiniasklaidos priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)