Po dinamiško ir rezultatyvaus pirmojo ketvirčio vieno taško persvara priklausė vilniečiams – 25:24. Pagrindiniu šeimininkų ginklu tapo tolimi metimai, kurių „Rytas“ vien pirmajame kėlinuke pataikė 5, o „Lietkabelį“ ant savo pečių tempė 12 taškų per pirmąsias 10 minučių pelnęs Kyle'as Vinalesas.

Sėkmingiau antrąjį ketvirtį pradėję šeimininkai atitrūko 6 taškų skirtumu, tačiau kėlinukui įpusėjus „Ryto“ kroatas Ivanas Buva buvo nubaustas nesportine pražanga, o po dviejų taiklių Vytenio Lipkevičiaus baudų metimų tritaškį pridėjęs Gytis Masiulis išvedė į priekį svečius iš Panevėžio.

Turėta persvara „Lietkabelis“ ilgai nesidžiaugė. Penkis taškus paeiliui pelnęs Masiulis padidino svečių atotrūkį iki 3 taškų, tačiau į šią sėkmingą panevėžiečių atkarpą aštuoniais be atsako pelnytais taškais atsakęs „Rytas“ susigrąžino iniciatyvą ir išlaikė ją iki antrojo kėlinuko pabaigos.

Po ilgosios pertraukos Vilniuje ėmė kunkuliuoti aistros. Abi komandos ėmė daug sėkmingiau stabdyti varžovų atakas, o pražangų intensyvumas išprovokavo mini-konfliktą tarp Arno Butkevičiaus ir Masiulio, po kurio abu krepšininkai buvo nubausti techninėmis pražangomis.

Pirmąją kėlinuko pusę aktyvios gynybos dėka rezultatu 10:2 laimėję šeimininkai susikrovė rekordinę 9 taškų persvarą. „Ryto“ puolimą į priekį vedė Butkevičiaus, Dovio Bičkauskio ir Gyčio Radzevičiaus trio, tačiau sėkmingą atkarpą sužaidęs Panagiotis Kalaitzakis vėl sumažino „Lietkabelio“ atsilikimą iki 61:59.

Trečiąjį ketvirtį galiausiai vainikavo sudėtingas ilgai tylėjusio Vinaleso tritaškis per Martyno Echodo rankas, suteikęs trijų taškų persvarą „Lietkabeliui“ ir padėjęs pamatą intensyviam bei įtemptam lemiamam kėlinukui.

Paskutinioji rungtynių dalis tapo bene gražiausia šio sezono „Betsafe-LKL“ atkrintamųjų varžybų dalimi. Įnirtingoje bei taškas į tašką vykusioje kovoje pirmaujanti komanda keitėsi vos ne kiekvienos atakos metu, o įkaitusios emocijos lėmė svečių techninę pražangą.

Baigiamojoje susitikimo atkarpoje „Lietkabelis“ turėjo šansų kabintis į rungtynes, tačiau svarbių tritaškių nepataikė Vytenis Lipkevičius, Paulius Valinskas ir Vinalesas, o kovoje dėl kamuolio po varžovų krepšiu penktą asmeninę pražangą užsidirbo Masiulis.

Užtikrintai susitikimo pabaigą sužaidė sostinės krepšininkai surakino varžovų puolimą ir šventė duris į „Betsafe-LKL“ finalą atvėrusią pergalę. Jame „Rytas“ lietuviškajame „el-classico“ susitiks su Kauno „Žalgirio“ klubu. „Lietkabelis“ mažajame finale grumsis su Utenos „Juventus“.

„Rytas“: Martynas Echodas 19 (6/9 dvit., 7/8 baud., 7 atk. kam.), Gytis Radzevičius 17 (3/4 trit.), Arnas Butkevičius ir Andrew Goudelockas po 13 taškų.

„Lietkabelis“: Kyle'as Vinalesas 21 (6/9 dvit., 3/7 trit.), Paulius Valinskas 15, Margiris Normantas 12 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)