Tiesa, kad ir kaip bepasibaigs didysis finalas su Stambulo „Anadolu Efes“, tiek „Barcos“, tiek tuo labiau D. Maskoliūno sezonas šiuo akordu nesibaigs: priekyje – ne tik lemiamos Ispanijos ACB lygos batalijos, bet ir olimpinė atranka, kurioje spręsis, ar Lietuvos krepšinio rinktinė pratęs net tris Nepriklausomybės dešimtmečius besitęsiančią įspūdingą seriją ir pateks į jau aštuntas olimpines žaidynes iš eilės.

Atlikti šią misiją buvo patikėta ne kam kitam, o D. Maskoliūnui, kuris turi užtikrinti, kad jo vedama nacionalinė komanda išskris į Tokiją.

Prie nepavydėtino spaudimo, kuris gula ant Dariaus pečių, prisideda ir tai, kad atrankos turnyras vyks Lietuvoje, Kaune. Be to, naujojo stratego diriguojamų lietuvių žaidimas, nors galutinis tikslas ir buvo pasiektas, visiškai neįtikino Europos pirmenybių kvalifikacijoje, kuri buvo įveikta tik vargais negalais.

Apie tai, kad rinktinės vyriausiojo trenerio kėdė yra viena karščiausių pozicijų mūsų šalyje, kalbama jau seniai. Šiuo metu joje galėjęs sėdėti Kazys Maksvytis, kurio neišleido Permės „Parma“, tą tik patvirtino.

Kazys Maksvytis (vtb-league.com nuotr.)

„Iš pirmo žvilgsnio žiūrint į rinktinės trenerio darbą viskas atrodo vau, gražu. Gali įsirašyti į CV, gal dar ir pasiekti pergalių, laimėti medalius, tada dar ir būti nešiojamas ant rankų ir panašiai. Bet realiai vos ne visi treneriai, galbūt mažiau tik Jonas Kazlauskas, buvo sutikti išskėstomis rankomis, o vėliau atleisti arba palydėti iš rinktinės ne taip džiaugsmingai, tapo vos ne tautos priešais, ar ne?

Manau, kad tam pačiam Dariui yra labai sunku, nors jis jau turi šiokį tokį įdirbį, kadangi buvo keletas rungtynių ir treniruočių. Bet apskritai, net ir geriausiam treneriui yra praktiškai neįmanoma surinkti žaidėjus ir per kelias dienas ar porą savaičių juos įvesti į formą bei sustyguoti, taip pat parinkti teisingą taktiką, kad viskas sklandžiai eitųsi, ir dar gerai sužaisti.

Be abejo, matant kitas komandas atrankoje, Lietuva yra stipresnė, net ir imant Slovėniją su Luka Dončičiumi. Kaip ir neturėtų kilti problemų, bet treneris yra po padidinamuoju stiklu, todėl kiekvienas jo kluptelėjimas bus labai stipriai aptarinėjamas“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė K. Maksvytis.

Jis įvertino ir paskelbtą kandidatų penkioliktuką, kuriame trūksta kelių garsių pavardžių. Pasak Kazio, D. Maskoliūnas rizikuoja.

„Surinkti geri žaidėjai, pagal trenerio koncepciją. Mane nustebino vienintelis dalykas – neturėjimas atsarginio varianto, jeigu, neduok, Dieve, neatvyktų ar susitraumuotų vienas iš dviejų mūsų bokštų – Jonas Valančiūnas arba Domantas Sabonis. Man pačiam yra tekę dirbti su jaunimo rinktinėmis, tai žinau, kad tokioje komandoje reikia krepšininkų, galinčių žaisti per kelias pozicijas, bet ir grupelę tokių, kurie būtų vienos pozicijos.

Jeigu imsime vidurio puolėjus, o dar ypač, jei juos sugretinsime su sunkiaisiais kraštais, tai man šiai dienai čia trūksta žmonių. Man atrodo, kad Darius turėtų labiau apsidrausti ir įtraukti atsarginį variantą – tarkime, Artūrą Gudaitį ar Donatą Motiejūną“, – perspėjo Kazys.

Visas pokalbis ir laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)