Dramatiškose rungtynėse „Barcelona“ penktadienį 84:82 įveikė ketvirtą vietą užėmusią Milano ekipą. Pergalingu tapo C. Higginso metimas iš vidutinio nuotolio likus mažiau nei sekundei.


„Tai buvo instinktyvus sprendimas. Mums iš tiesų pasisekė, kad Kevinas Punteris nepataikė būdamas visiškai nedengiamas. Mes turėjome galimybę per kelias likusias sekundes surengti atsakomąjį išpuolį, o kadangi kamuolys atsidūrė mano rankose, tai aš ir užbaigiau ataką. Manau, taip pat būtų pasielgęs bet kuris kitas krepšininkas mano vietoje. Nebuvo laiko galvoti, reikėjo skubėti ir susikurti progą atakai. Man tai tikrai nebuvo kažkas naujo, aš puikiai jaučiuosi tokiose įtemptose ir atsakingose situacijose“, – tikino „Barcelona“ amerikietis.

Bent kelis kartus paklaustas, kaip jautėsi po metimo, ar tai nepriminė jam legendinio Michaelo Jordano dvitaškio 1998 m. NBA finalo šeštose rungtynėse, C. Higginsas atsakė, kad apie tai jis svajojo nuo vaikystės, bet dabar ne tai svarbiausia. „Manau, kad kiekvienas vaikas mėgsta tokiose situacijose įsivaizduoti, kad jis, kaip Jordanas užbaigia tiksliu metimu lemiamą ataką. Bet tai jau istorija, dabar mūsų laukia svarbiausios sezono rungtynės, turime joms pasiruošti, nusiteikti kovai ir siekti pergalės“, – pareiškė M. Jordano krikštasūnis.

Kalbėdamas apie Eurolygos finalą ir akistatą su „Anadolu Efes“, C. Higginsas tikino, kad norint laimėti „Barcelona“ turės sužaisti geresnes rungtynes, nei pusfinalyje su Milano komanda. „Aš jaučiuosi puikiai, pasitikiu ir tikiu savo komanda, komandos draugais. Pusfinalyje mes nesužaidėme gerų rungtynių, žinau, kad galime žaisti daug geriau, tikiu, kad taip ir bus finale. Nėra jokių abejonių, tiesiog reikia eiti į aikštę, žaisti iš visų jėgų ir siekti pergalės. O kaip bus, pamatysime pasibaigus rungtynėms“, – - teigė C. Higginsas.

„Barcelona“ atakų lyderio teigimu, raktas į pergalę bus ne puolimas, o gynyba. „Mes žinome, kad turime pagerinti komadinę gynybą, nes negalime leisti kitoms komandoms per du kėlinius pelnyti 50 taškų. Mums pavyko išvengti nesėkmės pusfinalyje, bet finale negalime sau leisti tokios prabangos. Mums nereikia jokios papildomos motyvacijos, nes mes žaidžiame finale, kausimės dėl taurės, žinome, kad nebus lengva, bet finaluose niekada nebūna lengva. Manau, kad svarbiausia finale bus tinkamas nusiteikimas, koncentracija ir kova iki paskutinio prakaito lašo“, – tikino C. Higginsas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)