Pietų Korėjos krepšininkai Lietuvos rinktinei rimčiau priešinosi tik susitikimo pradžioje. Sužaidus 2 min. Darius Tarvydas galingu dėjimu padidino lietuvių persvarą iki 2 taškų (5:3), o tuo pačiu pradėjo ir įspūdingą dviejų minučių atkarpą, per kurią mūsiškiai pelnė 10 taškų be atsako.

Įpusėjus mačui, po kelių tolimų D. Tarvydo ir Šarūno Vingelio bombų Lietuvos rinktinė pirmavo 18:4. Likus žaisti 3 min. 30 sek. Modestas Kumpys smeigė dar vieną tolimą metimą, po kurio lietuviai pradėjo šurmuoti 22 taškų atžymą, galinčią atverti jiems kelią į ketvirtfinalį.

Beveik pusantros minutės Lietuvos krepšininkai nesėkmingai mėgino pasiekti tikslą, o varžovai sumažino atsilikimą iki 8 taškų (12:20). Vis dėlto, galiausiai M. Kumpys pataikė lemiamą dviejų taškų vertės metimą ir nukalė lietuviams svarbią pergalę 22:12.

Priminsime, kad Lietuvos komanda pirmose šeštadienio rungtynėse 17:16 įveikė Belgijos rinktinę, trečiadienį 21:9 pranoko Kazachstano ekipą, bet 20:21 nusileido JAV krepšininkams.

Pergalė ir 22 prieš Pietų Korėjos ekipą pelnyti taškai garantavo lietuviams antrą vietą grupėje ir atvėrė duris į varžybų ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje varžovais taps viena iš D grupėje pirmaujančių ekipų – Latvija arba Kanada.

Peržengę ketvirtfinalio barjerą Lietuvos krepšininkai kitą pirmadienį galės kovoti dėl vieno iš trijų olimpinių kelialapių. Laimėjus pusfinalį, vieta Tokijo olimpinėse žaidynėse būtų garantuota. Kitu atveju lemiamu maču taptų rungtynės dėl trečiosios vietos. Bilietu į Japonija džiaugsis tik mažajame finale triumfavusi rinktinė.

Trijulių krepšinio rungtis Tokijo olimpinėse žaidynėse vyks liepos 24-28 dienomis, o joje dalyvaus 8 nacionalinės rinktinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)