Aurelijaus Pukelio vedami lietuviai sėkmingiau pradėjo rungtynes, tačiau nei per nago juodymą nusileisti neketinę belgai į kiekvieną tikslų Lietuvos krepšininkų metimą atsakydavo savo rezultatyviomis atakomis.

Sužaidus 5 min. po A. Pukelio metimo lietuviai pirmavo 8:5, bet belgai nepasidavė. Likus žaisti 2 min. varžovai tolimu metimu persvėrė rezultatą 15:14.

Prasidėjus paskutinei minutei Lietuvos rinktinė buvo priekyje - 16:15, tačiau netrukus belgai rezultatą išlygino. Visgi, paskutinis žodis priklausė Lietuvos krepšininkams. A. Pukelis sėkmingai sužaidė gynyboje, sulaukė žaibiško komandos draugo perdavimo ir lengvu metimu iš po krepšio išvedė lietuvius į priekį 17:16. Nors belgai dar spėjo surengti atsakomąją ataką, bet jų bandymą išlyginti rezultatą nutraukė finalinė rungtynių sirena.

Iškovoję antrą pergalę Lietuvos krepšininkai B grupėje pakilo į antrą vietą. Primename, kad lietuviai pergalingai pradėjo kovą dėl olimpinio kelialapio ir B grupės pirmame susitikime įtikinamai 21:9 pranoko Kazachstano ekipą.

Tačiau antroje dvikovoje savo progų neišnaudojusi Lietuvos rinktinė apmaudžiai 20:21 nusileido varžovams iš JAV.

Jeigu rinktinei pavyks įveikti Pietų Korėjos rinktinę, jie užims antrąją vietą B grupėje ir sekmadienį žais turnyro ketvirtfinalyje. Jame varžovais taptų viena iš D grupės ekipų – Nyderlandų, Latvijos, Kanados, Kroatijos ar Austrijos.

Sėkmės atveju Lietuvos krepšininkai kitą pirmadienį galės kovoti dėl vieno iš trijų olimpinių kelialapių. Laimėjus pusfinalį, vieta Tokijo olimpinėse žaidynėse būtų garantuota.

Kitu atveju lemiamu maču taptų rungtynės dėl trečiosios vietos. Bilietu į Japonija džiaugsis tik mažajame finale triumfavusi rinktinė.

Rinktinei atstovauja Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Darius Tarvydas, Paulius Semaška ir Modestas Kumpis, komandai vadovauja treneris Dainius Novickas.

Trijulių krepšinio rungtis Tokijo olimpinėse žaidynėse vyks Liepos 24-28 dienomis, o joje dalyvaus 8 nacionalinės rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)