Nervų karas su Milano „Olimpia“ penktadienį vakare Kelne baigėsi katalonų pergale 84:82.

„Gyvenu dėl tokių momentų. Rungtynės man nesiklostė, gerai, kad paskutinę akimirką galėjau padėti komandos draugams laimėti. Nors prieš tai galėjo pataikyti ir Kevinas Punteris, kuris metė laisvas – dabar skęstume neviltyje“, – sakė pusfinalio didvyriu tapęs C. Higginsas.

Amerikietis tikrai turėjo rūpesčių aikštėje, kol paskutinę „Barcos“ ataką užbaigė šaltakraujišku šūviu iš vidutinio nuotolio. Ir 23 taškus surinkęs jo tautietis priešingoje barikadų pusėje K. Punteris tikrai pataikė sudėtingesnių tritaškių nei pats paskutinis, nuskriejęs pro šalį.


Bet Š. Jasikevičiaus akimis visas mačas nuo pat pradžių dėliojosi visiškai kitaip nei tikėtasi, nors Eurolygos reguliaraus sezono nugalėtojai jam įpusėjus ir pirmavo 9 taškų skirtumu.

„Negaliu patikėti, kad pirmoje pusėje taip gerai puolėme ir taip prastai gynėmės. Galiausiai mums labai pasisekė, kad laimėjome.

Šiek tiek keistos rungtynės, ne tokios kaip tikėjomės. Maniau, kad mums bus labai sunku rinkti taškus, maniau, kad kur kas geriau stabdysime varžovus. Bet neišpildėme detalių, laiku neprasižengėme, leidome oponentams veržtis į stipriąją pusę.

Išsikasėme duobę, ir reikia pagirti žaidėjus, kad tuo metu nenuleido galvų. Visi kalbėjote apie „Barcos“ gynybą, bet šiandien ji neegzistavo iki ketvirto kėlinio. Dabar turime 48 valandas, kad pasiruoštume atremti geriausią Eurolygos puolimą. Turėsime gintis žymiai geriau“, – komentavo 45-erių kaunietis.

Jis pripažino, jog rungtynių pabaiga jau buvo nebekontroliuojama, dėkojo C. Higginso sukauptai patirčiai ir stipriems nervams, o prieš tai prametusį K. Punterį vadino vienu geriausių Eurolygos snaiperių.

„Aš labai laimingas patekęs į finalą, dar laimingesnis būsiu, jei pasimokysime iš šių rungtynių. Tokiame klube kaip „Barcelona“ niekas neduoda daug laiko tokioms pamokoms, visi reikalauja titulų iš karto, tad turime reaguoti“, – sakė Š. Jasikevičius.

Paskutiniame kėlinyje „Barca“ neteko pagrindinio atakų organizatoriaus Nicko Calatheso, susižeidusio čiurną. Š. Jasikevičius nežinojo, ar jis turi vilčių žaisti finale. Iki traumos graikas buvo spėjęs pelnyti 17 taškų ir išdalinti 6 rezultatyvius perdavimus.

Tuo metu „Olimpia“ vairininkas Ettorre Messina stengėsi išlikti pozityvus.

„Jie pataikė paskutinį metimą ir laimėjo. Toks jau yra krepšinis. Sužaidėme aukščiau galimybių ir buvome labai arti pergalės“, – sakė tituluotas krepšinio veteranas.

Spaudos konferencijoje E. Messina buvo paklaustas, ar nepajuto deja vu po K. Punterio pramesto tritaškio – 2009-ųjų finale italo treniruota Maskvos CSKA kapituliavo prieš Atėnų „Panathinaikos“, kai panašiomis aplinkybėmis paskutinio metimo nepataikė Ramūnas Šiškauskas.

„Ačiū, pone negatyvusis, už tokius prisiminimus, tikrai bandote man pakelti nuotaiką, – replikavo 61-erių specialistas. – Bet nebijokite, aš tikrai nenusižudysiu, kaip nenusižudžiau ir tada, kai prametė Šiška – jis atnešė užtektinai kitų titulų.

Mums šis sezonas buvo puikus, kovojome su visomis komandomis, turėjome šansų ir šiandien. Tikiuosi, kad kitais metais vėl būsime atkrintamosiose varžybose ir turėsime dar vieną progą.“

Sekmadienį finale Š. Jasikevičiaus auklėtiniai susirems su Stambulo „Anadolu Efes“, kuris 89:86 palaužė CSKA.

Eurolygos finale „Barcelona“ pasirodys pirmą sykį nuo 2010-ųjų, kai iškovojo antrąjį europinį titulą. Iš viso paskutinėse sezono rungtynėse katalonai iki šiol buvo kovęsi šešiskart.

Po 29-erių metų pertraukos į stipriausių komandų ketvertą Europoje grįžęs Milano klubas finale nežaidė nuo pat 1988-ųjų, kai taip pat antrą kartą laimėjo trofėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)