Ja tapo reguliariojo sezono nugalėtoja „Barcelona“, kuri 84:82 (27:24, 24:18, 16:29, 17:11) įveikė ketvirtą vietą užėmusią Milano „Armani Olimpia“ ekipą.

Pergalingu tapo Cory Higginso metimas iš vidutinio nuotolio likus mažiau nei sekundei.

Jis padėjo „Barcos“ treneriui Šarūnui Jasikevičiui išlaikyti sunkų krepšinio profesoriumi vadinamo Ettores Messinos egzaminą.

Šaras pats, kaip žaidėjas, Eurolygos čempionų taurę virš savo galvos kėlė net keturis kartus ir dabar medžioja penktąjį tokį trofėjų – tai būtų pirmas toks didelis jo, kaip trenerio, triumfas. 2018-aisiais jis sensacingai atvedė Kauno „Žalgirį“ į trečią Eurolygos vietą.

Nugalėtojams Nikola Mirotičius surinko 21 tašką ir 28 naudingumo balus. Jam tik nežymiai nusileido Nickas Calathesas, kuris iki traumos sukaupė 17 taškų ir 27 naudingumo balus.

Mačo didvyris C. Higginsas pridėjo 11, o veteranas Pau Gasolis – 10 taškų.

Dizainerių gretose rezultyviausi buvo Kevinas Punteris su 23, Vladimiras Micovas su 14, Shavonas Shieldas su 13, Sergio Rodriguezas su 11 ir Malcolmas Delaney su 9 taškais.

Rungtynių eiga:

„Barcelonos“ starto penketas: Nickas Calathesas, Alexas Abrinesas, Cory Higginsas, Nikola Mirotičius ir Brandonas Daviesas.

„Armani“ starto penketas: Shavonas Shieldsas, Malcolmas Delaney, Vladimiras Micovas, Kyle'as Hinesas ir Zachas LeDay'us.

Pusfinalį žvaliau pradėjo katalonai, spurtavę 7:2, tačiau milaniečiai greitai atkuto ir atstatė status quo (7:7), o netrukus po M. Delaney tritaškio ir išsiveržė į priekį – 14:15. Tuomet Š. Jasikevičius į aikštę metė Pau Gasolį ir šis suvertė 7 taškus bei padėjo „Barcai“ susigrąžinti iniciatyvą – 27:24.

Antro ketvirčio pradžioje P. Gasolis smeigė dar vieną tritaškį ir „Barcelona“ didino savo apsukas – 35:29. Iš toli pataikė ir N. Calathesas, sukūręs katalonams dviženklį pranašumą – 49:38. Visgi prieš didžiąją pertrauką „Armani“ kiek priartėjo – 51:42.

Trečias kėlinys vyko pagal italų plokštelę: tritaškiais prabilę „Armani“ gynėjai persvėrė rezultatą savo komandos naudai ir privertė Šarą stabdyti rungtynių laiką – 57:58. Pasitarimas nepadėjo: po tolimą strėlę paleido Kevinas Punteris ir Sergio Rodriguezas, o svarstyklės vis labiau krypo italų pusėn – 59:67. Barseloniečius iš duobės bandė traukti N. Calathesas, antrą kartą nustebinęs iš toli – 67:71.

Katalonai įpusėjus lemiamam ketvirčiui vėl atsidūrė priekyje – 78:76, tačiau tuomet čiurnos traumą patyrė jų lyderis N. Calathesas. Prasidėjus priešpaskutinei minutei rezultatą tolimu šūviu išlygino K. Punteris – 82:82. Vis dėlto paskutinis žodis priklausė C. Higginsui, kuris pataikė iš vidutinio nuotolio ir padovanojo saviškiams pergalę – 84:82.


Katalonai sekmadienį didžiajame finale susikaus su Stambulo „Anadolu Efes“ pajėgomis, kurios pirmame pusfinalyje 89:86 nukenksmino titulą gynusį Maskvos CSKA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)