Tai nutiko dar 2015-aisiais Europos čempionate, o vėliau V. Spanoulis neoficialiai buvo užbaigęs savo karjerą Graikijos rinktinėje.

Visgi šiuo metu prie graikų komandos vairo stovintis amerikietis Rickas Pittino įkalbėjo 38-erių veteraną sugrįžti.

Anot Eurohoops.net pranešimo, po ketvirtadienį vykusio tarpusavio pokalbio amerikietis ir graikas susitarė, kad V. Spanoulis bus įtrauktas į olimpinės atrankos turnyre dalyvausiančios Graikijos rinktinės žaidėjų sąrašą.

Neabejotina, kad tai bus paskutinis V. Spanoulio pasirodymas su Graikijos rinktinės marškinėliais.

Graikų laukia labai rimtas iššūkis – olimpinės atrankos varžybų rungtynes jie žais Kanadoje, kur dėl vienintelio kelialapio taip pat kovos šeimininkai kanadiečiai, kinai, turkai, urugvajiečiai ir čekai.

Graikijos rinktinės sąraše yra ir NBA superžvaigždė Giannis Antetokunmpo, tačiau jo dalyvavimas atrankos varžybose tiesiogiai priklauso nuo to, kiek toli lygoje nužygiuos Milvokio „Bucks“ komanda.

Olimpinės atrankos turnyras vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis.

193 cm ūgio gynėjas V. Spanoulis su Graikijos rinktine 2005-aisiais tapo Europos čempionu, o 2009-aisiais iškovojo šio turnyro bronzą. 2006-ųjų pasaulio čempionate graikai iškovojo sidabrą, pusfinalyje sensacingai eliminavę amerikiečius.

Nuo 2010-ųjų V. Spanoulis atstovauja Pirėjo „Olympiakos“ komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)