Penktadienį pusfinalyje lietuvio treniruojama „Barcelona“ stos į grumtynes su Milano „Olimpia“.

Katalonų klubas – reguliariojo sezono nugalėtojas, be to, turtingiausias lygoje ir nestokojantis ryškiausių žvaigždžių.

Nenuostabu, jog daugelis būtent jį laiko finalo ketverto favoritu.

Vis dėlto Š. Jasikevičius teigia, jog Kelne jaučiasi taip pat kaip prieš trejus metus Belgrade, kur debiutavo finalo ketverto turnyre kaip treneris, o jo nurodymų klausėsi sezono išsišokėliais laikyti „Žalgirio“ krepšininkai.

„Taip, žiniasklaida „Žalgirį“ tuomet gal ir laikė ketverto autsaideriu, bet mes patys vis tiek važiavome laimėti. Ką padarysi, kad pusfinalyje sutikome nepaprastai galingą Stambulo „Fenerbahče“. Mūsų užduotis vis tiek buvo bandyti laimėti Eurolygą, lygiai kaip ir yra dabar. Jeigu jau tiek pasieki, patenki čia, nebelieka nieko kita“, – spaudos konferencijoje Kelne kalbėjo Š. Jasikevičius.

2018-aisiais pusfinalyje jo auklėtiniai turėjo pripažinti „Fenerbahče“ pranašumą, o paskui mače dėl trečios vietos nustebino Maskvos CSKA.

Šįkart Š. Jasikevičius nurodymus dalins ne tik nuo „Žalgirio“ laikų pažįstamam Brandonui Daviesui, bet ir Cory Higginsui, Kyle'ui Kuricui, Nickui Calathesui, Pau Gasoliui ir Nikolai Mirotičiui, kuriam vienu aspektu favorito statuso gana netikėtai jau nepavyko pateisinti.

Ispanijos rinktinės aukštaūgį naudingiausio Eurolygos žaidėjo rinkimuose aplenkė Stambulo „Anadolu Efes“ gynėjas Vasilije Micičius.

Pastarąjį N. Mirotičius pasveikino su laimėtu apdovanojimu ir neslėpė, jog ir pats būtų juo džiaugęsis.

Bet, puolėjo žodžiais tariant, tik kelias sekundes.

„Nieko nepralaimėjau – esu būtent ten, kur ir norėjau būti. Man svarbiausia – galimybė su „Barcelona“ žaisti finalo ketverte. Žinoma, būtų puiku kelioms sekundėms pabūti MVP, bet po to visi tai pamirštų – atmintyje išlieka tik su komanda iškovoti titulai. Eurolygos dar nesu laimėjęs, taigi, man tai pati didžiausia motyvacija“, – patikino N. Mirotičius, pabrėžęs, jog Kelne jo ekipai svarbiausia bus pateisinti geriausiai besiginančios Eurolygos komandos vardą.

Tuo metu Ettore Messina bandė nustumti spaudimą nuo savo komandos tvirtindamas, kad po 29-erių metų pertraukos tarp stipriausių žemyne grįžęs Italijos klubas jau ir taip pasiekė pakankamai.

„Ne mes esame atsakingi už tuos dešimtmečius, kai „Olimpia“ nepatekdavo į finalo ketvertą. Mums už nugaros – puikus sezonas, dėl kurio galime didžiuotis. Dabar jau ne mes esame favoritai, ir dėl to galime jaustis šiek tiek patogiau. Mums svarbiausia, kad ir ateinančiais sezonais patektume į atkrintamąsias varžybas, nes tokiu būdu anksčiau ar vėliau vis tiek tapsime ir čempionais. O skubėti nėra kur“, – dėstė italas, į Eurolygos finalo ketvertą atvedęs jau ketvirtą skirtingą klubą.

Primename, kad kitame Eurolygos pusfinalyje susidurs titulą ginantis CSKA ir Stambulo „Anadolu Efes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)