Šventiniame renginyje gavęs žodį netrukus po Kelno merės Henriette Reker ir Eurolygos prezidento Jordi Bertomeu, 55-erių turkas išsyk pakeitė pokalbių toną.

„Esu nusivylęs, kad Eurolygos transliuotojo Turkijoje „BeIN Sports“ darbuotojai čia nedalyvauja, jiems neleido atvykti Vokietija. Nėra ir daugelio žaidėjų, klubo vadovų artimųjų, kurie norėjo atkeliauti į Kelną, bet jiems nebuvo leista.

Gerbiu Eurolygą, kad pandemijos sąlygomis sugebėjo užbaigti sezoną, bet jis pareikalavo ir didelio mūsų pasiaukojimo, daugelis mano žaidėjų užsikrėtė koronavirusu. Po viso to tikėjomės, kad finalo ketverto turnyrą galės stebėti nors ribotas žiūrovų skaičius. Matome juos daugelyje arenų visame pasaulyje, nežinau, kodėl sirgalių nebus čia“, – dėstė E. Atamanas.

„Anadolu Efes“ – kaip ir jų pusfinalio varžovo Maskvos CSKA (Rusija) – palydai buvo sunku pasiekti Kelną, nes Vokietija griežčiau riboja keliones iš ES nepriklausančių valstybių.

Barcelona“ (Ispanija) ar Milano „Olimpia“ (Italija) aplinkos asmenims pakeliui į finalo ketvertą turėjo kilti mažiau sunkumų.

Penktadienį Kelne prasidedančią lemiamą Eurolygos sezono stadiją iš tribūnų stebės tik ribotas žurnalistų ir ypatingų svečių ratas – krepšinio aistruolių nuspręsta į areną nepriimti.

Vis dėlto vėliau E. Atamano nuotaika pasitaisė, ir sulaukęs žurnalistų klausimo apie tituluočiausią Eurolygos trenerį Željko Obradovičių, jis nevengė pajuokauti.

„Žmonės iš NBA atvyksta čia tam, kad išsivežtų pas save mūsų žaidėjus – taip sezono metu keletas garsių krepšininkų paliko savo komandas. Tikiuosi, kad kažkas anapus Atlanto anksčiau ar vėliau supras, jog Europoje yra ir didelių trenerių. Tikiuosi Željko pamatyti NBA. Mums nuo to būtų tik patogiau, nes nebereikėtu su juo konkuruoti Eurolygoje“, – šypsojosi turkas.

Jis buvo patenkintas išgirdęs pagyrų „Anadolu Efes“ demonstruojamam krepšiniui ir vylėsi pergalingai užbaigti tarptautinį sezoną.

„Tiesa, kad mūsų žaidimas yra madingas, patinka fanams. Nežinau, ar to užteks, kad laimėtume Eurolygą, nes varžovai – taip pat puikūs. Niekas nežino, ar būtume laimėję pernai, kai sezonas buvo nutrauktas, bet faktas tas, kad per paskutinius dvejus metus Eurolygoje buvome turbūt pati sėkmingiausia komanda. Tikiuosi, dar daug metų žaisime ta pačia sudėtimi“, – kalbėjo E. Atamanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)