Lietuviai didžiąją rungtynių laiko dalį pirmavo ir diktavo sąlygas varžovams.

Mūsų šalies rinktinei trūko tik taško iki pergalės (20:16), tačiau kelios netikslios atakos neleido sėkmingai užbaigti akistatos.

Tuo naudojosi varžovai, kurie išplėšė pergalę 21:20 praktiškai pralaimėtame mūšyje.

Lietuvos rinktinei Šarūnas Vingelis pelnė 12 taškų, Darius Tarvydas pridėjo 4, Modestas Kumpys 3, o Aurelijus Pukelis 1.

Primename, kad lietuviai pergalingai pradėjo kovą dėl olimpinio kelialapio. B grupės pirmame susitikime mūsų šalies rinktinė įtikinamai 21:9 pranoko Kazachstano ekipą.

Kitose B grupės rungtynėse Belgija 22:14 įveikė Pietų Korėjos krepšininkus.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė susitiks su Belgijos (13 val. 55 min) ir su Pietų Korėjos (15 val. 20 min.) ekipomis.

Jeigu rinktinei pavyks užimti bent antrąją vietą B grupėje, sekmadienį lauks ketvirtfinalio barjeras.

Jame varžovais taptų viena iš D grupės ekipų – Nyderlandų, Latvijos, Kanados, Kroatijos ar Austrijos.

„Ketvirtfinalyje, jei išeisime iš grupės, susitiksime su mirtininkų grupe, turbūt bus sunkiausia. Bet geriau žaisti prieš varžovus, kuriuos žinai ir gali išsiskautinti, žinai gudrybes, negu gauti kažką, kieno rungtynių negali pažiūrėti“, – į laukiantį kelią žvelgė komandos strategas Dainius Novickas.

Sėkmės atveju Lietuvos krepšininkai kitą pirmadienį galės kovoti dėl vieno iš trijų olimpinių kelialapių. Laimėjus pusfinalį, vieta Tokijo olimpinėse žaidynėse būtų garantuota. Kitu atveju lemiamu maču taptų rungtynės dėl trečiosios vietos.

Bilietu į Japonija džiaugsis tik mažajame finale triumfavusi rinktinė.

Rinktinei atstovauja Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Darius Tarvydas, Paulius Semaška ir Modestas Kumpis, komandai vadovauja treneris D. Novickas.

Trijulių krepšinio rungtis Tokijo olimpinėse žaidynėse vyks Liepos 24-28 dienomis, o joje dalyvaus 8 nacionalinės rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)