J. Mačiulis ir Atėnų AEK klubo dar laukia mūšis dėl Graikijos čempionato bronzos su „Lavrio“ arba „Promitheas“ komanda. Pastaroji serijoje pirmauja 2-1.

Nuo pat dvikovos pradžios užvirė atkakli kova, o pirmajame kėlinyje AEK į priekį traukė J. Mačiulis, pelnęs 7 – beveik pusę visų komandos taškų (15:19).

Prieš didžiąją pertrauką PAO mėgino atsiplėšti, tačiau aikštės šeimininkai lipo ant kulnų, o trečiame kėlinyje perėmė iniciatyvą – 47:43.

Paskutinio kėlinio pradžioje AEK pirmavo 9 taškais (63:54), tačiau „Panathinaikos“ per likusį laiką surengė įspūdingą spurtą 24:8 ir žengė į finalą.

AEK puolėjas J. Mačiulis per 24 min. pelnė 12 taškų (2/5 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 5 kamuolius, kartą suklydo, triskart prasižengė.

Rezultatyviau už lietuvį žaidė tik Yanickas Moreira (14 taškų) ir Darylas Maconas (18). Nugalėtojams Ioannis Papapetrou pelnė 22 taškus, 13 pridėjo Mario Hezonja, 12 – Giorgos Papagiannis (12 atk.k.), 11 – Kostas Mitoglou.

Turkijos pirmenybių finale žais abi Eurolygos komandos – „Anadolu Efes“ ir „Fenerbahče“. Pastaroji į finalą žengė dramatiškai – trečiadienį 78:76 nugalėjo „Kariyaka“ krepšininkus ir pusfinalio seriją iki trijų pergalių laimėjo 3-1.

Ketvirtajame kėlinyje „Karsiyaka“ išnaudojo spurtą 11:0 ir išsiveržė į priekį, tačiau „Fenerbahče“ atlaikė varžovų šturmą ir iškovojo pergalę.

Nugalėtojams, kurių gretose nežaidė Edgaras Ulanovas, Melihas Mahmutoglu pelnė 21 tašką, Danilo Barthelis pridėjo 11 taškų ir 8 atkovotus kamuolius, Nando De Colo – 9 taškus. „Karsiyaka“ komandoje išsiskyrė Skeeteras Henry su 19 taškų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)