Vyriausybė nusprendė, jog Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės kontrolinių rungtynių ir olimpinio atrankos turnyro metu žiūrovai galės užpildyti 75 proc. „Žalgirio“ arenos sėdimų vietų.

Vyresni nei šešerių metų žiūrovai turės dėvėti apsaugines veido kaukes.

„Tai galima vertinti ir kaip eksperimentinį renginį, kuriuos darė ir daro kitos šalys, tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad šitam eksperimentui Vyriausybės karantino nutarime turime 18 punktą, kuriame yra galimybių paso reikalavimai tiek dėl vakcinacijos, tiek dėl testavimo“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Taip kad sąlygos nėra jau tokios paprastos, bet taip, tokio dydžio renginį, tokio dydžio žiūrovų buvimą uždaroje patalpoje galima traktuoti kaip ir eksperimentinį renginį.

Tikimės, kad organizatoriai padės mums jį padaryti taip, kad jis būtų geras pavyzdys“, – pridūrė jis.

Dėl pasikeitusių renginio aplinkybių Lietuvos krepšinio federacija (LKF) kartu su bilietų platintoju „Bilietai.lt“, atšaukia iki šiol įsigytų bilietų galiojimą ir sirgaliams grąžins išleistus pinigus ir pradės naują prekybos procesą.

„Dėl pasikeitusios renginio datos, gyvenimą sukausčiusios pandemijos ir naujų aplinkybių, esame priversti atšaukti įsigytų bilietų galiojimą. Nėra techninių galimybių išpildyti vartotojų poreikius pagal seną tvarką. Pagal dabartinį reglamentą atsiranda sąlyga turėti galimybių pasą, taip pat įvesti atstumus tarp sėdimų vietų, kas reikštų, jog kai kurie sirgaliai negalėtų sėdėti ten, kur įsigijo bilietus, todėl natūraliai kiltų nepasitenkinimas.

Buvo priimtas sprendimas atšaukti bilietų galiojimą, sirgaliams grąžinti išleistus pinigus ir pradėti naują prekyba bilietais. Bilietų savininkai renginio metu turės turėti galiojantį galimybių pasą, o atvykę į areną pateikti ir tapatybę įrodantį asmens dokumentą“, – teigė LKF direktorius Justas Kalinauskas.

Iki šiol sirgalių įsigyti bilietai į rungtynes nebegalioja, juos jie galės grąžinti iki birželio 10 dienos. Dėl bilietų grąžinimo sirgaliai turėtų kreiptis į bilietų platintoją elektroniniu paštu info@bilietai.lt.

Sporto renginių metu Kauno „Žalgirio“ arena talpina per 15 tūkst. žiūrovų, tad turnyro metu rungtynes galės stebėti per 11 tūkst. žiūrovų.

Vyriausybė taip pat nutarė, jog nuo birželio 1 d. uždarose erdvėse organizuojamuose renginiuose, kai renginyje dalyvauja tik asmenys su Galimybių pasu, gali dalyvauti ne daugiau nei 2 000 žiūrovų ir (ar) dalyvių, žiūrovai ir (ar) dalyviai renginį stebi tik iš sėdimų vietų (išskyrus atvejus, kai organizuojamos gyvūnų parodos), užpildoma ne daugiau kaip 75 proc. visų sėdimų vietų.

Taip pat atvirose erdvėse organizuojamuose renginiuose, kai renginyje dalyvauja tik asmenys su Galimybių pasu gali dalyvauti neribotas skaičius žiūrovų ir (ar) dalyvių.

Jei žiūrovai ir renginio dalyviai be Galimybių paso, uždarose erdvėse organizuojamuose renginiuose gali dalyvauti ne daugiau nei 250 žiūrovų ir (ar) dalyvių, žiūrovai ir (ar) dalyviai renginį stebi tik iš sėdimų vietų (išskyrus atvejus, kai organizuojamos gyvūnų parodos), užpildoma ne daugiau kaip 50 proc. visų sėdimų vietų, vyresni nei 6 metų žiūrovai ir (ar) dalyviai viso renginio metu dėvi kaukes.

Prekiauti maistu ir gėrimais ir teikti kitas paslaugas renginių vietose draudžiama.

Atvirose erdvėse organizuojamuose renginiuose gali dalyvauti neribotas skaičius žiūrovų ir (ar) dalyvių, žiūrovai ir (ar) dalyviai renginį stebi tik iš sėdimų vietų (išskyrus atvejus, kai organizuojamos gyvūnų parodos), vyresni nei 6 metų žiūrovai ir (ar) dalyviai viso renginio metu dėvi kaukes.

Prekiauti maistu ir gėrimais ir teikti kitas paslaugas renginių vietose draudžiama.

Birželio 29 – liepos 4 d. Kaune vyks olimpinės atrankos varžybos, kuriose Lietuvos krepšinio rinktinė sieks iškovoti teisę dalyvauti šiais metais vykstančioje olimpiadoje.

Olimpiniame atrankos turnyre Kaune be Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, varžysis Pietų Korėjos, Venesuelos, Lenkijos, Slovėnijos ir Angolos rinktinės. Olimpinės atrankos turnyrai taip pat vyks Serbijoje, Kanadoje ir Kroatijoje, dėl keturių kelialapių iš viso varžysis 24 komandos.

Šiuo metu į Tokijo olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrą kelialapius yra iškovojusios 8 rinktinės – šeimininkė Japonija, JAV, Argentina, Ispanija, Prancūzija, Australija, Nigerija ir Iranas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)