Po pirmų dvejų rungtynių Serbijoje favoritė Belgrado „Crvena Zvezda“ serijoje iki trijų pergalių buvo išsiveržusi į priekį 2-0, bet reikalai apsivertė aukštyn kojomis finalui persikėlus į Juodkalniją, kur šeimininkavo Podgoricos „Budučnost“.

Pirmadienį Dejano Milojevičiaus auklėtiniai laimėjo antrą kartą paeiliui (81:80) ir išlygino svarstykles.

Nors „Crvena Zvezda“ vis dar turi galimybę pergalingai užbaigti finalą namuose penktadienį, klubas įniršo dėl įvykių Juodkalnijos sostinėje.

„Crvena Zvezda“ išplatino savo protestą dėl teisėjavimo Podgoricoje vykusiose rungtynėse, baksnodama pirštu į baudų metimų statistikos grafą.

Per du mačus serbai atliko 31 baudų metimą, o jų varžovai – 69.

Titulą ginantis klubas taip pat paskelbė „visuotinę sirgalių mobilizaciją“, skirtą sutrukdyti „kriminaliniams „aštuonkojams“ dar kartą apiplėšti komandą“.

Įdomu, kad tokiomis frazėmis „Crvena Zvezda“ svaidosi puikiai žinodama, jog rungtynės Belgrade turės vykti be žiūrovų. Dar keisčiau, kad nepaisant galiojančių karantino reikalavimų klubas į pirmus du finalo susitikimus vis tiek įleido po tūkstantį aistruolių.

„Tiems, kas matė pastarąsias dvejas rungtynes Podgoricoje, turėtų būti aišku, kad krepšinį šiame regione valdo mafija, kuri metų metus nusprendžia, kas bus nugalėtojai.

Kaip nutiko, kad „Budučnost“ draugas Veselinas Barovičius – saugumo tarnybas turintis dominti „verslininkas“, kuriam 2018 metais uždrausta atvykti į Serbiją – per rungtynes sėdi prie pat aikštės, taip darydamas spaudimą kai kuriems teisėjams?

Akivaizdu, kad šie įvykiai nėra joks „sutapimas“. Tai – sistemiškos vagystės. Bet mes pažadame, kad bet kokia kaina kovosime iki pabaigos“, – rašoma oficialioje klubo interneto svetainėje.

Primename, kad pernai Adrijos lygos sezonas buvo nutrauktas dėl pandemijos, o prieš tai tos pačios komandos grūmėsi finale dukart iš eilės. 2018-aisiais titulas atiteko Podgoricos krepšininkams, po metų „Crvena Zvezda“ pasiekė revanšą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)