Pirmadienio rungtynėms klubas ruoštis pradėjo dar šeštadienį ir atlikti namų darbai, anot Kauno „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno, užtikrino gana sklandų ir greitą žiūrovų patekimą į areną.

„Svarbiausia buvo iškomunikuoti ir patikrinti, kaip veikia Galimybių pasas. Nuo šeštadienio testavome, bandėme, kaip veikia registracija, kaip sekasi tikrinti sistemą ir panašiai.

Tikrai viskas veikė puikiai, turėjome Registrų centro atstovus vietoje, jei kas prieš rungtynes strigtų, bet sistema veikė sklandžiai“, – kalbėjo „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

„Faktas, lūkesčiai didesni tokioje arenoje, bet suprantame, kad pradedame nuo nulio. Turėjome neparduotų bilietų, bet džiaugiamės, kad žmonėms įdomu kaip veikia sistema ir jie į rungtynes atvyko su Galimybių pasais. Tikimės, kad vakcinacija veiks sėkmingai, sistema įsivažiuos ir skaičiai didės“, – vylėsi P. Motiejūnas.

Jis neslėpė atidžiai žvelgiantis į situaciją į JAV bei NBA klubų veiksmus vis plačiau atveriant arenų duris žiūrovams.

Štai Niujorko „Knicks“ praėjusią savaitę skelbė apie parduotus visus 15 000 bilietų į artėjančias dvejas atkrintamąsias rungtynes prieš Atlantos „Hawks“. Kitose arenose sirgaliai taip pat gana gausiomis pajėgomis užpildo arenų tribūnas. Jutos „Jazz“ mače su Memfio „Grizzlies“ sulaukė 13,750 žiūrovų palaikymo (75 proc. arenos vietų), Filadelfijos „76ers“ pirmą atkrintamųjų mačą su Vašingtono „Wizards“ stebėjo daugiau nei 11 tūkst. sirgalių (arba 55 proc. arenos vietų).

„Sekame įvykius už Atlanto, vėlgi, visur politiniai sprendimai. Nėra JAV kažkuo ypatinga situacija. Vyksta vakcinacija, gal tie skaičiai kitokie, bet iš esmės jų arenos neturi to, ko neturėtume mes patys ar to, ko negalėtume įgyvendinti.

Tiesiog politiniai sprendimai, kiekvienoje valstijoje vis kitaip, bet kaip matome, atkrintamosiose žiūrovų skaičiai išties jau dideli arenose.

Tikime, kad mes irgi įsivažiuosime ir šio sezono pabaiga bus pasiruošimas vasarai, federacijos organizuojamam olimpiniam atrankos turnyrui bei mums ateinančiam sezonui“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Registrų centro duomenimis, pirmadienį iki 17 val. Galimybių pasą pasiėmė apie 200 tūkst. gyventojų.

Kauno „Žalgiris“ „Betsafe-LKL“ pusfinalio etape jau trečdalį kelio įveikė: pirmosiose rungtynėse titulą ginantys Martino Schillerio auklėtiniai namuose 100:75 (23:23, 35:16, 17:16, 25:20) susitvarkė su Utenos „Juventus“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Antroji kova – gegužės 26 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)