Sekmadienį Lietuvos rinktinės treneris Darius Maskoliūnas paskelbė kandidatų sąrašą olimpinei atrankai Kaune, kuriame trūko Pauliaus Jankūno pavardės.

P. Jankūnas karjerą rinktinėje pradėjo dar 2005-ųjų Europos čempionate. Per karjerą rinktinėje 37-erių veteranas iškovojo bronzą pasaulio čempionate (2010 m.) ir pasidabino bronza bei sidabru Europos pirmenybėse (2007 m. ir 2015 m.).

205 cm ūgio puolėjas dar nededa taško karjeroje, dar bent vienerius metus atstovaus Kauno „Žalgiriui“.

Šiame Eurolygos sezone „Žalgirio“ kapitonas per 34-erias rungtynes aikštėje vidutiniškai praleisdavo beveik 16 min., per kurias pelnydavo 3,9 taško, atkovodavo 4,4 kamuolio, atlikdavo 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo 7,1 naudingumo balo.

D. Maskoliūno paskelbtame 15-os krepšininkų sąraše trūko ne tik P. Jankūno, bet ir traumų kamuojamo Artūro Gudaičio bei Atėnų AEK atstovaujančio 36-erių veterano Jono Mačiulio.

Tiesa, skirtingai nei P. Jankūno atveju, esant reikalui J. Mačiulis dar gali prisijungti prie rinktinės.

„Su Jonu kalbėjome telefonu, viską aptarėme. Aš labai seniai jį pažįstu, mus sieja ne tik trenerio ir žaidėjo ryšiai, mes nuo seno geri draugai. Tikrai neturiu ko vynioti į vatą, mes gražiai pasikalbėjome, ir gavau Jono pažadą, kad jis pasiruošęs prisidėti, jei kažkam iškils problemų“, – komentavo D. Maskoliūnas.

Pats J. Mačiulis teigia suprantantis situaciją. „Bendravau su Dariumi. Tai, kad manęs nėra kandidatų sąraše, buvo trenerių sprendimas. Mano pozicijoje yra tikrai gerų žaidėjų. Yra kaip yra. Kartų kaita turi kažkada įvykti“, – atsiliepė veteranas. Paklaustas, ar tai reiškia, kad dedamas taškas jo karjeroje Lietuvos rinktinėje, J. Mačiulis atkreipė dėmesį ir į savo amžių, ir į pamainą savo pozicijoje.

Tačiau AEK puolėjas kalbėjo, kad bus pasiekiamas, palaikys sportinę formą ir, jei vis dėlto jo paslaugų rinktinei prireiktų, būtinai atvyks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)