Incidentas užfiksuotas antrajame išvykos rungtynių su Malagos „Unicaja“ komanda kėlinyje. Aikštėje vos kojas apšilęs R. Fernandezas ilgai joje neužsibuvo.

Greitos „Unicaja“ komandos atakos metu Dario Brizuela metė tritaškį metimą ir po jo nusileido ant greta buvusio ir apsiginti be pražangos nesugebėjusio R. Fernandezo pėdos.

Įvertinę situaciją, arbitrai R. Fernandezo pėdos kyštelėjimą po varžovo kūnu įvertino kaip nesportinį veiksmą.

Veteranas į tai reagavo žodžių tirada, kurios ilgai klausytis teisėjai nepanoro. Vienai iš „Real“ žvaigždžių buvo skirta ir techninė pražanga, automatiškai nulėmusi ir Rudy pašalinimą iš aikštės.

Tiesa, dar prieš palikdamas aikštę R. Fernandezas pademonstravo ironišką savo požiūrį į arbitrų sprendimą ir vienam iš jų paspaudė dešinę.

„Real“ rungtynes laimėjo 96:90, reguliariajame sezone užėmė pirmąją vietą ir ketvirtfinalio etape žais su Tomo Dimšos atstovaujama Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“ komanda.

Pažymėtina, kad per titulais nusėtą R. Fernandezo karjerą krepšininkas aikštėje ne kartą buvo įsivėlęs į diskutuotinus epizodus, provokavęs konfliktus ar netgi smogęs varžovui. Prieš penkerius metus R. Fernandezui teko viešai atsiprašyti po incidento Ispanijos čempionate – tąsyk pasaulio čempionas alkūne į gerklę kirto varžovui Sadieliui Rojasui, šiuo metu atstovaujančiam Mursijos ekipai.

„Sport 1” televizija, kuri transliavo šias Ispanijos čempionato rungtynes, rodys ir atkrintamąsias ACB lygos varžybas. Jos prasidės kitą savaitę.

Be minėtosios „Real“ – „Gran Canaria“ poros, „Barcelona“ žais su Badalonos „Joventut“, Valensijos „Basket“ – su Vitorijos „Baskonia“, o Burgoso „San Pablo“ – su Tenerifės „Lenovo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)