Antano Sireikos treniruojami „Šiauliai“ ketvirtadienį svečiuose „Rytui“ nusileido 60:98. Dėl koronaviruso protrūkio be būrio pagrindinių krepšininkų žaidę šiauliečiai neturėjo šansų ir antrame susitikime.

Tiesa, pirmame kėlinyje šeimininkai gan rimtai kibo į atlapus svečiams. Rungtynės prasidėjo komandų priekinės linijos žaidėjų taškų lenktynėmis. „Šiaulių“ legionierius Andy Van Vlietas demonstravo universalumą tiek baudos aikštelėje, tiek ties perimetru ir per pirmąjį kėlinį pelnė 7 taškus, tuo tarpu „Ryto“ aukštaūgis Ivanas Buva iš žaidimo atakavo be klaidų ir surinko 9 taškus. Vis tik antrąją pirmojo ketvirčio dalį sėkmingiau sužaidę „Šiauliai“ kėlinį užbaigė pirmaudami minimaliu skirtumu (19:20).

Antrajame kėlinyje lyderio vaidmenį „Ryto“ ekipoje perėmė Andrew Goudelockas. Gynėjo individualus meistriškumas ir taiklūs tolimi metimai leido Giedriaus Žibėno auklėtiniams pirmą kartą šios dienos rungtynėse susikrauti dviženklį pranašumą (39:28). Antano Sireikos auklėtiniai ir toliau nerado priešnuodžių sostinės ekipos puolimui, o po dviejų kėlinių komandas skyrė 24 taškai (56:32).

Po didžiosios pertraukos „Šiaulių“ problemos gynyboje ir toliau tęsėsi, o „Ryto“ puolimo mašina buvo nesustabdoma (86:45).

Paskutinysis rungtynių ketvirtis buvo tik formalumas ir sostinės ekipa šventė užtikrintą pergalę rezultatu 101:70.

Vilniaus „Ryto“ ekipoje rezultatyviai rungtyniavo Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas, kurie pelnė po 16 taškų. „Šiaulių“ gretose rezultatyvumu išsiskyrė Martynas Varnas. Šio žaidėjo sąskaitoje 17 taškų.

„Rytas“: Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius (6 atk. kam.) po 16, Andrew Goudelockas 14, Ivanas Buva 13.

„Šiauliai“: Martynas Varnas 17, Eimantas Stankevičius 14, Arminas Urbutis 13.

Ketvirtfinalio seriją rezultatu 2:0 laimėjęs Vilniaus „Rytas“ pusfinalyje susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“. Kitame LKL pusfinalyje grumsis Kauno „Žalgiris“ ir Utenos „Juventus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)