„Tikimės, jog atrankos turnyras vyks sklandžiai, o Lietuvos rinktinė džiugins mus svarbiomis pergalėmis ir iškovos kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes.

Su krepšinio federacijos vadovais sutarėme, kad ieškosime galimybių suorganizuoti šį tarptautinį turnyrą, kaip pilotinį – saugų renginį su žiūrovais“, – sakė premjerė.

Dar iki pandemijos pradžios federacija išpardavė 30 proc. bilietų į šį renginį, tačiau vėliau prekybą teko stabdyti. Net ir dabar situaciją dėl žiūrovų arenoje gaubia nežinomybė, nors M. Špokas įžvelgia šviesą tunelio gale.

„Faktas, kad dabartinė situacija su 150 žmonių arenoje netenkina nieko. FIBA jokių specialių reikalavimų netaiko – kiekvienoje šalyje (be Lietuvos, atrankos turnyrai vyks Kanadoje, Serbijoje ir Kroatijoje) į arenas galės patekti tiek žmonių, kiek leis tuometinės vietos taisyklės.

„Darbinis vizitas norint aptarti esminius klausimus, įvertinti ko trūksta, ką galime kartu padaryti, nes šis turnyras – mūsų visų bendras reikalas: Vyriausybės, savivaldybės ir mūsų federacijos.

Jau didelė investicija padaryta, sumokėtas startinis mokestis, lieka organizacinė pusė bei šioje vietoje neaiški finansinė situacija.

Turime susidėlioti finansinius srautus, esame paskaičiavę, kad čempionato organizacinėms išlaidoms reikės 900 tūkst. eurų“, – apie penktadienio vizitą Vyriausybėje kalbėjo M. Špokas.

„Tai nėra lokalus renginys. Prieš olimpinę atranką turėsime draugiškų rungtynių ciklą, čia norime išbandyti galimus žiūrovų valdymo srautus, tikiuosi, pirmame kontroliniame teste į areną galėsime priimti 3000-5000 sirgalių, kitame – 7000, o per olimpinę atranką viliamės jau galimybės areną užpildyti 75 proc.

Tam turime įrankį – Galimybių pasą. Kitą trečiadienį bus Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kuriame bus aptariamas mūsų olimpinis atrankos turnyras ir mums aktualūs klausimai. Tad kitą savaitę lauksime naujienų“, – kalbėjo M. Špokas.

Anot jo, šiuo metu bilietų į olimpinį turnyrą yra parduota už 430 tūkst. eurų.

„Norime būti tokiu pilotiniu projektu, juk rudenį čia vyks pasaulio salės futbolo čempionatas.

Viliamės kuo greičiau turėti mums rūpimus atsakymus“, – teigė M. Špokas.

Birželio 29 – liepos 4 d. Kaune vyks olimpinės atrankos varžybos, kuriose Lietuvos krepšinio rinktinė sieks iškovoti teisę dalyvauti šiais metais vykstančioje olimpiadoje.

Olimpiniame atrankos turnyre Kaune be Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, varžysis Pietų Korėjos, Venesuelos, Lenkijos, Slovėnijos ir Angolos rinktinės.

Olimpinės atrankos turnyrai taip pat vyks Serbijoje, Kanadoje ir Kroatijoje, dėl keturių kelialapių iš viso varžysis 24 komandos. Šiuo metu į Tokijo olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrą kelialapius yra iškovojusios 8 rinktinės – šeimininkė Japonija, JAV, Argentina, Ispanija, Prancūzija, Australija, Nigerija ir Iranas.

Pokalbio metu taip pat aptarti krepšinio bendruomenės iššūkiai, kilę dėl COVID-19 pandemijos ir LKF nuveikti darbai.

LKF vienija 135 juridinių narių, 18 tūkstančių licencijuotų krepšininkų, turi 56 krepšinio mokyklas.

LKF taip pat vienija savarankiškas krepšinio lygas LKL, Nacionalinę krepšinio lygą, Lietuvos moterų krepšinio lygą, Lietuvos studentų krepšinio lygą ir kitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)