Svarbiausia figūra V. Gedvilo dešinėje – buvęs ilgametis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, kuris dabar pretenduotų užimti tas pačias pareigas.

Žaidėjų rengimo ir treniravimo klausimus V. Gedvilus patikėtų krepšinio akademikui Rūteniui Paulauskui, komerciją – buvusiam vienam banko „DnB Nord“ vadovų Petrui Tutliui, merginų krepšinio plėtra rūpintųsi viena geriausių šalies krepšininkių Gintarė Petronytė, sporto mokslo sklaida – buvęs Lietuvos sporto universiteto rektorius Albertas Skurvydas.

V. Gedvilo komandoje yra ir olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius bei garsus investuotojas Ilja Laursas. Pastarieji padėtų karjeras baigusiems krepšininkams ieškoti naujų galimybių bei saugiai investuoti aikštėse uždirbtus pinigus.

V. Gedvilo teigimu, LKF veikloje galbūt dalyvautų ir R. Kaukėnas, bet tarp artimiausių bendražygių buvusio ilgamečio Lietuvos rinktinės krepšininko pavardės kol kas nėra.

„Aš tikrai nebuvau įsikibęs į mintį žūtbūt pats eiti į rinkimus ir atstumti kitus. Galvojau palaikyti R. Kaukėną, mačiau jame didelį potencialą. Siūliausi dirbti jo komandoje, daug kartų buvome susitikę. Nežinau argumentų, kodėl jis pats nutarė nekelti savo kandidatūros, sakė, kad turi reikalų su savo paramos fondu. Bet kokiu atveju, mes jį pakviesime prisijungti, o galbūt ateityje, sukaupęs daugiau patirties, ir pats norės kandidatuoti“, – komentavo V. Gedvilas.

1997-aisiais Lietuvos moterų rinktinę ant aukščiausio Europos čempionato pjedestalo laiptelio nuvedęs buvęs treneris pergalės rinkimuose atveju žada daug dėmesio skirti šalies moterų krepšinio problemoms.

Tačiau nuomonę jis turi ir apie vyrų rinktinę, kurią nuvesti į olimpines žaidynes mėgins Darius Maskoliūnas.

Paklaustas, ar nacionalinės komandos trenerių štabą reikėtų stiprinti, V. Gedvilas prisiminė D. Maskoliūno pirmtaką Dainių Adomaitį.

„D. Adomaitis padarė klaidą. Jis buvo paskirtas treneriu visam olimpiniam ciklui, niekas jo nevarė iš posto, pats jo atsisakė. Bet pažiūrėkime, neskubėkime, gal ir D. Maskoliūnas gerai suvadovaus komandai. Nenurašau jo – kartais šis darbas būna kaip loterija, paskutinis metimas išgelbėja“, – svarstė V. Gedvilas.

Kiek anksčiau planus dalyvauti rinkimuose atskleidė Robertas Javtokas ir Ramūnas Butautas. Iškelti kandidatūras LKF nariai gali iki liepos 23 d.

„Džiaugiamės, kad yra kandidatų, gal bus jų ir daugiau. Normaliai juos vertinu, abu vienas kito verti. Rinkimuose – kaip sporte, gali visaip susiklostyti. Įmanoma pralaimėti rungtynes net žaidžiant labai gerai“, – kalbėjo V. Gedvilas.

Primename, kad ligšiolinis LKF prezidentas Arvydas Sabonis LKF vadovavo maksimalų terminą – dvi kandencijas – ir rinkimuose nebedalyvaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)