Tinklaraščio „8points9seconds“ autorius Nicolas Pringas mano, kad „Pacers“ šią akistatą pasitinka turėdama nemažą pasitikėjimą savo šansais nugalėti ir patekti į atkrintamąsias.

„Tačiau ne viskas auksas, kas auksu žiba. Indianos komanda, žinoma, yra geriau subalansuota nei „Wizards“ ekipa, tačiau reguliariojo sezono metu Vašingtono klubas laimėjo tris tarpusavio susitikimus.

Vedama trigubų dublių monstro Russello Westbrooko bei taškų mašinos Bradley Bealo, „Wizards“ turi tvirtus pamatus savo sėkmei.

Tačiau sezono finiše „Pacers“ pasitelks visus ginklus, kad šeštą kartą paeiliui vėl kovotų atkrintamosiose“, – rašo autorius.

Nors pagal atsarginių krepšininkų akštėje praleistas minutes „Pacers“ rikiuojama vos 25-oje lygos vietoje, tačiau pagal pelnomus taškus Indianos klubo atsarginiai yra 15-i, treti pagal taiklumą bei rezultatyvius perdavimus. Be to, antrasis „Pacers“ penketas užima 7-ą vietą pagal +/- rodiklį.

Štai, mače su „Hornets“ Indianos ekipos atsarginių suolas pelnė 58 taškus ir neiššvaistė turėto solidaus pranašumo, nors Šarlotės komanda bandė surengti mini spurtus.

Tai liudija apie „Pacers“ ekipos atsarginių stabilumą.

„Kalbant apie „Wizards“ ginklus ant atsarginių suolo, čia esminės trys pavardės – Ish Smith, Davis Bertanis ir Danielis Gaffordas, šie krepšininkai pelno liūto dalį atsarginių taškų.

Kiek netikėta, kad „Wizards“ atsarginių suolas yra pektas pagal taškus per rungtynes, nors reikia paminėti, jog Vašingtono „burtininkai“ atsarginiai yra pirmi lygoje pagal žaidimo laiką.

Jei „Pacers“ atsarginiai surinks sau įprastą taškų vidurkį (39,3 taško), Indianos ekipos šansai pranokti „Wizards“ tik sustiprės“, – prognozuoja N. Pringas.

Sabonio faktorius

„Indianos „Pacers“ ekipa pajėgi žengti tolyn tiek, kiek Domantas Sabonis pajėgus vesti komandą pirmyn“, – teigia straipsnio autorius.

Susitikimuose su „Wizards“ lietuvis rinko po 32,3 taško, 14,3 atkovoto kamuolio ir 9,3 rezultatyvių perdavimų.

„Nors „Pacers“ sezone neįvekė „Wizards“, tačiau individuali Sabo sėkmė prieš sostinės „burtininkus“ didins „Pacers“ perspektyvas.

Vienas svarbiausių lygos žaidėjų Sabonis puolimui įtaką daro keliais skirtingais būdais.

Prieš žemesnius oponentus jis gali panaudoti elegantišką kojų darbą ir savo puolimo judesių arsenalą. Tačiau unikalu yra tai, kaip jis sugeba atlikti rezultatyvius perdavimus. Jis yra antras iš lygos „centrų“ pagal rezultatyvius perdavimus (6,7 per mačą). Aukštaūgis yra „Pacers“ puolimo ašis ir esminė figūra. O kur gi dar jo sugebėjimas pataikyti iš toli“, – lietuvio stiprybes vardina lygos ekspertas.

Nors Sabas mače su „Hornets“ netryško dideliu rezultatyvumu, tačiau atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 20 kamuolių.

„Alexas Lenas, Robinas Lopezas ar Danielis Gaffordfas paprasčiausiai neturi galimybių kaip nors pristabdyti dukart „All Stars“ rungtynėse žaidusį Sabonį.

Nenuginčijamas „Pacers“ sezono MVP tęs savo istoriškai sėkmingą kampaniją ir rungtynėse su „Wizards“.

Nors reguliariajame sezone „Pacers“ varžovams nusileido 0-3, tačiau Vašingtone „ristūnai“ pirmąkart laimės prieš oponentus bei užims 8-ą vietą Rytuose. Sabonio, Malcolmo Brogdono vedama ekipa 6-ą kartą paeiliui pateks į atkrintamąsias“, – savo prognoze dalinasi autorius.

Beje, ESPN prieš rungtynes pateikė savo prognozę, pagal ją nežymia favorite laikoma „Pacers“ (52,5 proc. prieš 47,5 proc.) ekipa.

Lemiamos rungtynės Vašingtone vyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį 03.00 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)