Kartu su jais į Austriją vyks Paulius Semaška bei Modestas Kumpys, teigiamų koronaviruso testų ar traumų atveju užpildysiantys atsivėrusias spragas.

„Vienas sunkiausių gyvenimo sprendimų, nes matau, kiek visi dirbo ir įdėjo prakaito, – pasirinkimą pakomentavo rinktinės strategas Dainius Novickas. – Norime vežtis šiuo momentu stipriausius, sveikiausius. Turėsime išeiti kaip vienas kumštis ir kovoti išvien. Pukelis, manau, yra vienas iš trijų geriausių pasaulyje 3×3 krepšinio „centrų“. Vingelis – tarp trijų geriausių snaiperių. Tarvydas turi turbūt didžiausią patirtį, jo olimpinė ramybė bus labai reikalinga. O Vaitkus, drįsčiau teigti, geriausiai žaidžia vienas prieš vieną trijulių krepšinyje.“

A. Pukelis – aukščiausiai pasaulyje reitinguojamas Lietuvos trijulių krepšinio atstovas, D. Tarvydas pernai buvo išrinktas geriausiu 3x3 Lietuvos krepšininku. Š. Vingelis šiuo metu vykstančiame Lietuvos 3×3 krepšinio čempionate demonstruoja kone geriausią karjeroje sportinę formą, o I. Vaitkus praėjusiais metais FIBA buvo pripažintas įspūdingiausiai žaidžiančiu krepšininku bei Pasaulio turo varžybose neturėjo lygių pagal naudingumo balus.

Beje, 28-erių puolėjas dėl olimpinės atrankos turnyro negalės padėti Utenos „Juventus“ klubui Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje prieš Kauno „Žalgirį“.

„Norėčiau padėkoti Utenos komandai, kuri Igną išleido. Nuo jo paties sprendimo irgi priklausė – noro yra, dega, klausosi“, – I. Vaitkaus prisijungimu džiaugėsi D. Novickis.

„Kalbėjome jau ir anksčiau, bet iki pat dabar nebuvo aišku, ar tokie dalykai bus įmanomi, ypač jei su „Juventus“ būtume likę treti, – komentavo pats krepšininkas. – Didžiausias „ačiū“ klubo treneriui Žydrūnui Urbonui ir direktoriui Eimantui Skersiui, visai organizacijai, jie mane palaiko.

Dabar sportuoju, atlieku procedūras, bandau įsilieti į komandą. Žaidėjus pažįstu, bet dar reikia persiorientuoti į 3×3 krepšinį – jis greitesnis, leidžiama daugiau kontakto. Mintys pačios geriausios, o dabar atiduosiu viską, kad pakliūtume į olimpiadą.“

Į Austriją rinktinė išvyks gegužės 25-ąją, o į ketvertuką nepatekę krepšininkai lieka rinktinės sistemoje ir dar ruošis birželį laukiančiai Europos čempionato atrankai.

„Juventus“ seriją iki trijų pergalių su „Žalgiriu“ pradės gegužės 24 d. Kaune.

I. Vaitkus šiame sezone yra vienas naudingiausių komandos krepšininkų, jo statistika siekia 12,2 taško, 4,2 atkovoto ir 1,1 perimto kamuolio, 3 rezultatyvius perdavimus bei 14 naudingumo balų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)