„Barcelonos“ aukštaūgis ketvirtfinalio kovose vidutiniškai rinko po 14,8 taško, 6,8 atkovoto kamuolio, jis svariai prisidėjo prie to, kad Katalonijos klubas pirmą kartą nuo 2014 metų kovotų Eurolygos finalo ketverte.

Amerikietis pasidalijo mintimis apie „Barcelonos“ galimybes finalo ketverte, artėjančias kovas Kelne, apie tai, ko jis ir jo komandos draugai išmoko iš serijos su „Zenit“, apie „Rembo“ pravardę ir norą tapti Eurolygos čempionu.

– Ką manote apie dabartinę komandos sportinę formą ir kaip pats jaučiatės šioje sezono stadijoje?, – klausė „Eurohoops“ žurnalistas Alex Molina.

– Manau, šiuo metu jaučiamės išties puikiai, pasitikime savo jėgomis, pasitikime vienas kitu bei trenerių štabu ir visu klubo kolektyvu. Tai yra svarbi sėkmės sudedamoji dalis.

Asmeniškai jaučiuosi taip pat gerai, esu atgavęs jėgas, laimei, turime šiek tiek laiko pasiruošti tiek psichologiškai, tiek fiziškai artėjančioms kovoms.

– Nuo paskutinių jūsų rungtynių iki artimiausių – kelios laisvos dienos iki kito trečiadienio. Ko gero, tiek laisvų dienų neturėjote per visą sezoną. Ar nuveikėte ką nors įdomaus?

– Tikrai taip, tai ilgiausia atkarpa be jokių rungtynių ir panašių dalykų, bet tai yra gera galimybė įkrauti baterijas iš naujo ir pravėdinti galvas.

Nieko ypatingo neveikiau, laiką leidau su šeima, su vaikais, keliavome į paplūdimį, vežiau juos į mokyklą. Tokių dalykų per sezoną neturiu, man tai puikus būdas praleisti laisvalaikį.

— „Barcelonai“ prireikė 7-erių metų, kad patektų į finalo ketvertą. Ar tai papildomas spaudimas komandai?

– Lengva šią situaciją vertinti kaip į spaudimą. Šiek tiek spaudimo visada yra gerai, bet man ir komandos draugams tai labiau motyvacinis faktorius.

Mes jaučiame, koks tai klubas, žinome, kad sirgaliai mus palaiko. Manau, kad spaudimą galime paversti papildoma motyvacija.

– Niekas nemanė, kad ketvirtfinalio serijoje su „Zenit“ bus lengva, bet niekas nesitikėjo, kad bus taip sunku. Kaip manote, ar tai, kad šioje serijoje buvote priversti atiduoti visas 100 proc. jėgų, padės jums finalo ketverte?

– Mes šioje serijoje ne tik daug sužinojome apie save individualiai, bet apskritai apie visą ekipą. Lengva nebuvo, tačiau tokioje stadijoje rungtynės ir turi būti tokios.

Tai tik parodo kaip sunku yra patekti į finalo ketvertą. Bus tik pozityvu, jei išnaudosime šią seriją komandos augimui.

– Jūs esate viena iš priežasčių, dėl ko „Barca“ laimėjo prieš „Zenit“. Ar tai geriausia jūsų sportinė forma atstovaujant katalonų komandai?

– Stengiuosi sezono pabaigoje žaisti dar geriau. Šiuo metu tai yra svarbu, nes žmonės gali pamiršti, koks tu buvai geras sezono pradžioje ar jam įpusėjus, nes svarbu, kaip mes užbaigsime savo kovas.

Žinoma, visada stengiesi žaisti kaip gali tą daryti geriausiai, tačiau sezono finiše yra sunkus metas, kada turi atsiduoti visą save ir padaryti viską komandos labui.

– Tik keletas žaidėjų komandoje turi patirties finalo ketverto kovose, vienas jų esate jūs. Ar jaučiatės skirtingai lyginat su 2018-aisiais, kai finalo ketverte kovojote su „Žalgiriu“?

– Laikas „Žalgiryje“ yra nepamirštamas ir neabejotinai ypatingas, ypač prisiminus kaip mes patekome į finalo ketvertą, privalėjome laimėti eilę rungtynių, kad patektume į atkrintamąsias.

Tai ypatinga patirtis. Čia mes žygiavome kitu keliu, bet patekti į finalo ketvertą bet kokiu atveju yra labai sudėtinga.

Brandonas Daviesas

– Po poros savaičių – finalo ketverto kovos Kelne, kokios mintys kalbant apie jūsų varžovą – Milano „Olimpia“?

– Tai išties labai gera komanda, ypač todėl, kad tai kiek kitokia ekipa, nei buvo reguliariojo sezono metu.

Jie geresni, nei buvo sezono pradžioje, varžovai žaidžia vis geriau. Privalome juos labai rimtai įvertinti. Laimei, turime šiek tiek laiko tam pasiruošti, parengti žaidimo planą, kuris padėtų mums laimėti.

– Papasakokite, kaip gavote pravardę „Rembo“?

– Kai atvykau čia žaisti, prieš sezoną vyko toks „Katalonijos taurės“ turnyras. Aš labai džiaugiausi galėdamas debiutuoti, tai buvo mano pirmosios rungtynės su „Barcelona“ marškinėliais.

Žinoma, norėjau pasirodyti kaip įmanoma kuo geriau. Turnyro metu žaidžiau užsirišęs galvą tokia juostele, patekau į kelias konfliktines situacijas su varžovais, bandžiau visur būti pirmas, laimėti visas dvikovas ir vienu metu ėmė tekėti kraujas. Po laimėto turnyro vienas komandos vadybininkų atsisuko į mane ir sako – žmogau, tu atrodai kaip Rembo! Tai įstrigo ir visi tai pamena iki šiol.

– Kai kurie žaidėjai po laimėto Eurolygos titulo iškrečia ką nors beprotiško, pavyzdžiui Luigi Datome po 2017-ųjų laimėto titulo nusikirpo plaukus. Ar pasižadėjote ką nors nuveikti, jei laimėsite Eurolygą?

– Viskas, apie ką galiu galvoti, tai kaip laimėti. Aš negalvoju, kas nutiks ar ką padarysiu. Kol nesu čempionas, negaliu galvoti apie kažką kitą.

Brandonas Daviesas (dešinėje), Victoras Claveras (Foto: "Barcelona")
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)