„Visiems puikiai žinomos komercinės „Chimki“ klubo problemos. Jeigu kitą sezoną klubo Vieningoje lygoje nebebus, mes įkursime naują komandą, kuri dalyvaus žemesnio lygio pirmenybėse. Mes turime jaunų krepšininkų rengimo sistemą, rezervinę olimpiečių mokyklą, tad mūsų jaunieji sportininkai bet kuriuo atveju dalyvaus kažkokiose pirmenybėse. Pamaskvė yra krepšinio regionas, ši sporto šaka pas mus yra labai mylima, tad mes tikrai be krepšinio neliksime“, – teigė R. Teriuškovas.

Šį sezoną „Chimki“ Eurolygoje iškovojo vos 4 pergales ir patyrė 30 pralaimėjimų. Maskvos srities komandai nepavyko sužibėti ir VTB Vieningosios lygos varžybose. Ketvirtfinalyje „Chimki“ serijoje iki dviejų pergalių 0-2 nusileido Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipai su Mindaugu Kuzminsku ir Mantu Kalniečiu.

Papildomų problemų kilo ir dėl Eurolygos sankcijų. Kovo mėnesį Eurolyga uždraudė „Chimki“ ekipai registruoti naujus krepšininkus. Toks sprendimas buvo priimtas, nes tuo metu „Chimki“ skolos savo krepšininkams siekė apie 2,8 mln. eurų.

Per savo istoriją „Chimki“ klubas du kartus tapo Europos taurės laimėtoju, kartą triumfavo ir VTB lygoje.

Šioje komandoje 2009-2010 metais rungtyniavo Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas, joje treneriais dirbo Kęstutis Kemzūra ir Rimas Kurtinaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)