Kauno ir Pasvalio komandoms tai buvo jau aštuntoji tarpusavio akistata šį sezoną, įskaičiuojant „Citadele-KMT“ turnyrą. Ir visas jas šį sezoną laimėjo žalgiriečiai.

Šeštadienį Pasvalyje vykusiose rungtynėse šeimininkai du kėlinius atkakliai priešinosi be Mariaus Grigonio atvykusiems svečiams iš Kauno. Įpusėjus rungtynėms „Pieno žvaigždės“ pirmavo 49:47, tačiau po ilgosios pertraukos į aikštę sugrįžę žalgiriečiai greitai atvėsino šeimininkų įkarštį.

Per visą trečią kėlinį „Žalgiris“ savo varžovams leido pelnyti vos 13 taškų, patys žalgiriečiai pelnė 27 ir nutolo dvylikos taškų skirtumu.

Ryškiausia figūra aikštelėje ilgą laiką buvo žalgirietis Nigelis Hayesas – amerikietis jau po trijų kėlinių buvo perkopęs 20 pelnytų taškų ribą, o savo pasirodymą baigė su 23 taškais.

„Žalgirio“ užtikrintą pergalę garantavo ketvirtajame kėlinyje įsisiautėjęs Lukas Lekavičius. Jis paskutiniame kėlinyje pataikė kelis sudėtingus dvitaškius ir iš viso surinko 19 taškų.

Nors ketvirtajame kėlinyje pasvaliečiai dar buvo priartėję iki 9 taškų, bet likus minutei iki rungtynių pabaigos komandas skyrė sunkiai panaikinamas 14 taškų skirtumas.

Simbolinį 100-ąjį tašką „Žalgirio“ komandoje pelnė snaiperis Karolis Lukošiūnas. Penkis tritaškius pataikęs krepšininkas surinko 17 taškų.

Pasvalio ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo 23 taŠkus įmetęs Jahennsas Manigatas. 16 taškų pridėjo Pasvalio komandos kapitonas Arvydas Šikšnius.

Trečiadienį Kaune vykusiose pirmose LKL ketvirtfinalio serijos rungtynėse žalgiriečiai laimėjo 81:74.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)