Pergalingą dvitaškį „Lietkabeliui“ paskutinę mačo sekundę iš vidutinio nuotolio pelnė graikas Panagiotis Kalaitzakis.


Pažymėtina, kad iki tos akimirkos „Lietkabelis“ rungtynėse buvo pirmavęs vos vieną kartą, pačią pirmą susitikimo minutę. Dar keletą sykių rezultatas buvo lygus.

Po didžiosios pertraukos „Neptūnas“ buvo įgijęs rekordinę persvarą (48:60), tačiau ketvirtajame kėlinyje šeimininkams pavyko sugrąžinti intrigą, nors likus mažiau nei minutei svečiai dar turėjo 5 taškų pranašumą.

Lemiama mačo atkarpa buvo itin dramatiška, o į ją sutilpo ir nesportinė Žygimanto Janavičiaus pražanga, ir Deivido Gailiaus netaiklūs baudos metimai, ir skubotas „Neptūno“ bandymas atkovojus kamuolį jį pasiųsti į krepšį ir lemiamu tapęs graiko šūvis.

Mačo herojumi tapęs P. Kalaitzakis iš viso pelnė 19 taškų, 22-ejų metų 200 cm ūgio puolėjas pataikė visus 4 mestus dvitaškius ir 3 iš 4 tritaškių. Graikas surinko 23 efektyvumo balus.

Iki tol, kol įtampos neatlaikė ir sudrebėjo D. Gailiaus ranka, svečiai iš Klaipėdos buvo realizavę 21 baudos metimą iš eilės.

„Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 19, Džordže Gagičius ir Gytis Masiulis po 16, Paulius Valinskas 14, Margiris Normantas 13, Vytenis Lipkevičius 6 taškai.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika ir Deividas Gailius po 17 (9/11 baud.), Žygimantas Janavičius 14 (11 rez. perd., 28 naud. bal.), Džiugas Slavinskas ir Benas Griciūnas po 11, Matas Jogėla 8 taškai.

Primename, kad reguliariajame sezone „Lietkabelis“ užėmė trečiąją vietą, o „Neptūnas“ liko šeštas.

Iš keturių šio reguliarių šio sezono tarpusavio dvikovų tris laimėjo aikštės pranašumą ketvirtfinalyje turintys panevėžiečiai, tačiau du kartus savo pranašumą jie įrodė vos 5 taškų persvarą, sykį laimėjo 10 taškų.

Antrosios serijos rungtynės sekmadienį bus žaidžiamos Klaipėdoje. Jei prireiks trečiųjų, jos gegužės 18-ąją vėl vyks Panevėžyje.

Šios poros laimėtojai pusfinalyje žais su Vilniaus „Ryto“ – „Šiaulių“ komandų poros laimėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)