Tai po trečiadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio rungtynių pranešė komandos treneris Martinas Schilleris.

„Gerai šioje situacijoje tai, kad ši trauma nesusijusi su ankstesnėmis jo kelio problemomis“, – pažymėjo specialistas iš Austrijos.

Net pusantrų metų pastarąją traumą gydęsis P. Garino su „Žalgirio“ marškinėliais spėjo sužaisti vos dešimt rungtynių. Praėjusį mėnesį 27-erių puolėjui jau grįžus į rikiuotę jį vėl kuriam laikui buvo eliminavęs koronavirusas.

Pirmosioms ketvirtfinalio serijos su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ kartu su P. Garino nebuvo registruotas Marekas Blaževičius.

„Žalgiris“ namuose laimėjo 81:74 ir į pusfinalį galės žengti jau šeštadienį Pasvalyje.

Tiesa, kauniečiai trečiadienį neišvengė nesklandumų paskutiniame kėlinyje, per kurį sukrapštė vos 8 taškus ir leido varžovams sumažinti atsilikimą iki vienženklio skaičiaus.

„Priėmėme prastus sprendimus puolime: pamesdavome kamuolį net neišprovokuoti, netilpdavome į atakai skirtą laiką, rinkomės netinkamus metimus“, – susitikimo pabaigą komentavo M. Schilleris.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas ketvirtfinalyje Gediminas Petrauskas nenorėjo nuvertinti savo auklėtinių pastangų kalbėdamas apie žalgiriečių atsipalaidavimą.

„Kai kurios mūsų žaidimo atkarpos buvo labai prastos, bet kartais labai gerai dalinomės kamuoliu, susikūrėme progų metimams. Ačiū žaidėjams už tai, kad nenuleido rankų ir kovojo. Man buvo labai džiugu grumtynėse dėl niekieno kamuolio matyti augiau saviškių gulint ant parketo“, – sakė „Pieno žvaigždžių“ strategas.

Pasvaliečiai trečiame kėlinyje prarado pagrindinį įžaidėją Branko Mirkovičių – jam į veidą netyčia pataikęs Thomasas Walkupas veikiausiai išmušė dantį.

G. Petravičius teigė dar nežinantis tikslios informacijos, kaip smarkiai nukentėjo komandos veteranas iš Serbijos, nes dar rungtynių metu šis iškeliavo į ligoninę.

Antrosios serijos rungtynės Pasvalyje vyks šeštadienį, prireikus lemiamo mačo jis gegužės 17 d. lauktų Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)