„Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas nebuvo ypač nusivylęs mačo baigtimi, kurią, anot jo, lėmė smulkios detalės.

„Rungtynės turėjo patikti žiūrovams, geras mačas. Kalbant apie mus, turime kitaip įeiti į rungtynes, padarėme 19 klaidų, o mačo pabaigą lėmė smulkios detalės. Man svarbiausia tai, kad Martyno Echodo trauma nebūtų rimta.

Žaidėme jau 7-as rungtynes per 13 dienų, svarbiausia šiame etape buvo likti sveikiems ir ketvirtadienį būti pasiruošusiems, po 72 valandų laukia atkrintamųjų startas“, – po pralaimėtų rungtynių kalbėjo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Strategas buvo paklaustas, ką jis mano apie Andrew Goudelocko pastangas gynyboje, kurios rungtynių komentatoriaus Vaido Čeponio neįtikino.

„Nesutikčiau, jog jis nesigynė. Jis ką gali, tą duoda gynyboje, mes tuo nesiskundžiame, visi komandos nariai juo patenkinti“, – vieną komandos lyderių apgynė G. Žibėnas.

Anot stratego, atkrintamųjų starte laukia rimtas varžovas, ypač pavojingas puolime. „Nors paskutinėse rungtynėse esame „Šiaulius“ įveikę apie 30 taškų, nereikia apsigauti, jie į Vilnių buvo atvykę be dviejų lyderių.

Turime kiečiau pradėti rungtynes, o to Panevėžyje kaip tik ir trūko mūsų kietesnės pradžios“, – pažymėjo G. Žibėnas.

„Letkabelio“ strategas Nenadas Čanakas išskyrė sėkmingą komandos pasirodymą tiek gynyboje, tiek puolime.

„Žaidėme kupini emocijų, ypač gynyboje, puolime dalinomės kamuoliu. Rungtyniavome taip, kaip turi rungtyniauti Europos taurės klubas.

Dar nieko nenuveikėme, baigėsi reguliarusis sezonas, o ketvirtadienį prasideda atkrintamosios.

Žinoma, buvo dalykų, dėl kurių likome nepatenkinti. Kiekviename mače gali tokių rasti. Blogai išnaudojome pražangas „bonuso“ situacijose, prasižengėme, kai to nereikėjo daryti, varžovams dalinome taškus.

Po dviejų kėlinių pirmavome pagal kovą dėl kamuolių, bet galiausiai ją pralaimėjome.

A. Goudeluckas per pirmą mačo pusę pelnė 15 taškų nepramesdamas nei vieno metimo, taip negali būti, nes tai labai geras Eurolygos žaidėjas“, – teigė N. Čanakas.

Strategas teigė, kad kol kas vienas komandos lyderių, traumą besigydantis Kylesas Vinalesas dar nėra pasiruošęs grįžti į aikštę.

„Žiūrėsime jo situaciją per artimiausias kelias paras ir priimsime sprendimą“, – pridūrė „Lietkabelio“ strategas.

Kalbėdamas apie būsimą atkrintamųjų varžovą „Neptūną“, N. Čanakas išskyrė lyderius Deividą Gailių, Martyną Mažeiką, Simą Galdiką, Žygimantą Janavičių ir jų patirtį.

„Tuėsime gerai dalintis kamuoliu, statyti geras užtvaras, kitu atveju jie sėkmingai nukirs atakas ir turėsime bėdų“, – taip varžovus įvertino „Lietkabelio“ vairininkas.

Tarpusavio dvikovose gruodį Panevėžyje pergalę 78:59 iškovojo „Lietkabelis“, sostinėje dukart buvo pranašesnis „Rytas“ (78:72, 81:67).

Ketvirtfinalių serijos iki dviejų pergalių startuos trečiadienį ir ketvirtadienį.

Nuo pusfinalių etapo komandos kovos iki trijų pergalių.

LKL ketvirtfinalių poros:

„Juventus“ – „Cbet“

„Žalgiris“ – „Pieno žvaigždės“

„Lietkabelis“ – „Neptūnas“

„Rytas“ – „Šiauliai“

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)