Pergalę iškovojęs „Lietkabelis“ (23/13) aplenkė Utenos „Juventus“ (23/13) ir pakilo į trečią vietą turnyro lentelėje. Ketvirtfinalyje Nenado Čanako auklėtiniai susidurs su Klaipėdos „Neptūnu“ (14/22), o peržengus šį barjerą pusfinalyje veikiausiai lauktų tas pats „Rytas“ (27/8).

Rungtynių pradžia šeimininkams buvo geresnė ir šie įgavo dviženklę persvarą (27:17), tačiau antrame kėlinyje „Rytas“ atsitiesė. Andrew Goudelockas ėmėsi iniciatyvos, įsijungė Arnas Butkevičius ir Gytis Radzevičius, tad rezultatas tapo lygus – 40:40.

Tik Gabrieliaus Maldūno ir Margirio Normanto dėka prieš ilgąją pertrauką panevėžiečiai turėjo nedidelę persvarą – 44:42.

Po pertraukos kova toliau išliko labai atkakli ir dabar nė viena ekipa labiau neatitrūko. Atkakliausios minutės kėlėsi į pačią pabaigą. Po Pauliaus Valinsko metimo „Lietkabelis“ įgavo svarbią 4 taškų persvarą (72:68), o Erikas Venskus pataikė baudos metimą, tiesa, jam tuo atsakė ir Dovis Bičkauskis – 69:73.

Likus 4 minutėms aikštę paliko Martynas Echodas, susižeidęs kelį, tuo tarpu Ivanas Buva mažino atsilikimą – 71:73. Jam dviem taškais atsakė „Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius (75:71), o galiausiai reikšmingą atkarpą kūrė Džordže Gagičius su Pauliumi Valinsku – 80:73.

Liko jau tik 1.43 min., A. Goudelockas šovė iš toli, o D. Gagičius pataikė vieną baudą iš dviejų, artindamas prie pergalės „Lietkabelį“ (81:76). G. Radzevičius dar buvo įžiebęs viltį (79:82), bet po minutės pertraukėlės per 8 sekundes V. Lipkevičius taškais su pražanga įtvirtino pergalę savo komandai.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 17, Vytenis Lipkevičius ir Margiris Normantas – 16, Gytis Masiulis 11, Džordže Gagičius 10 (9 atk. kam.), Marius Valinskas 9.

„Rytas“: Andrew Goudelockas 20, Mindaugas Girdžiūnas 14, Ivanas Buva 12 (9 atk. kam.), Gytis Radzevičius 11, Martynas Echodas 8.

Tarpusavio dvikovose gruodį Panevėžyje pergalę 78:59 iškovojo „Lietkabelis“, sostinėje dukart buvo pranašesnis „Rytas“ (78:72, 81:67).

Ketvirtfinalių serijos iki dviejų pergalių startuos trečiadienį ir ketvirtadienį.

Nuo pusfinalių etapo komandos kovos iki trijų pergalių.

LKL ketvirtfinalių poros:

„Juventus“ – „Cbet“

„Žalgiris“ – „Pieno žvaigždės“

„Lietkabelis“ – „Neptūnas“

„Rytas“ – „Šiauliai“

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)