LKL ketvirtfinaliai prasidės trečiadienį, bet dviem komandoms verta keliomis dienomis anksčiau pereiti į atkrintamųjų režimą.

Panevėžio „Lietkabelis“ neslepia būtent tai ir darysiantis paskutiniame mače, kuris nustatys kursą tolesniam komandos žygiui.

„Mums atkrintamosios prasideda jau šiandien. Šios rungtynės lemia labai daug, į jas žengsime visomis pajėgomis – tuo viskas ir pasakyta“, – Delfi teigė Aukštaitijos sostinės klubo direktorius Martynas Purlys.

Panevėžiečiai namuose priims Vilniaus „Rytą“. Pergalės atveju, „Lietkabelis“ (22/13) aplenktų Utenos „Juventus“ (23/13) ir pakiltų į trečią vietą turnyro lentelėje.

Tuomet ketvirtfinalyje Nenado Čanako auklėtiniai susidurtų su Klaipėdos „Neptūnu“ (14/22), o peržengus šį barjerą pusfinalyje veikiausiai lauktų tas pats „Rytas“ (27/8).

Jei „Lietkabelis“ liks ketvirtas, atkrintamąsias varžybas pradės serija su Prienų „Cbet“ (14/21), o kitame etape potencialiai atsirems į titulą ginantį Kauno „Žalgirį“ (32/3).

Būtent čempionų minos savo kelyje labiausiai vengia panevėžiečiai, tad paskutinio turo dvikovai ruošiasi ypač atsakingai. Tiesa, norėdamas palikti galvosūkį varžovams, M. Purlys neatskleidė, ar joje pasirodys tris mačus dėl rankos traumos praleidęs rezultatyviausias komandos žaidėjas Kyle'as Vinalesas.

Savo ruožtu, praėjusią savaitę lyderius ilsinęs „Rytas“ į Panevėžį taip pat važiuoja kovine sudėtimi.

Vilniečiai savo antrosios pozicijos pakeisti nebegali jau seniai, tačiau patys nulems sau galimus varžovus pusfinalio serijoje.

Tiesa, viešai „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas to neakcentuoja.

„Mūsų tvarkaraštis reguliaraus sezono pabaigoje tikrai nebuvo dėkingas – sukrito visos dėl koronaviruso anksčiau nukeltos rungtynės, teko žaisti kas antrą dieną. Todėl lyderiai gavo poilsio: stengėmės apsisaugoti nuo traumų ir išsaugoti sportinę formą. Bet šiandien treneris Giedrius Žibėnas, manau, pasitelks visus, kurie yra sveiki ir pasiruošę.

Suprantama, kad įtakos turnyro lentelei šios rungtynės turi, bet mes neskirstome varžovų į patogius ir nepatogius. Bet kokiu atveju stengsimės laimėti, nes toks mūsų tikslas kiekvienose rungtynėse“, – teigė vienas Lietuvos vicečempionų klubo, ketvirtfinalyje stosiančio prieš „Šiaulius“ (12/23), vadovų.

Donatas Zavackas

„Ryto“ gretose yra tik vienas nuostolis – nuo praėjusio lapkričio dėl peties traumos nerungtyniaujantis Rokas Gustys, kurio sugrįžimo laukiama kitame sezone.

Akistatą Panevėžyje smalsiai stebės ir reguliarųjį sezoną jau užbaigusio „Juventus“ vairininkas Žydrūnas Urbonas.

Patarlė sako: kur du pešasi, laimi trečias. Bet 44-erių specialistas tvirtina nesantis suinteresuotas rungtynių baigtimi – tik pačiu krepšiniu.

„Manau, mes patys ir taip padarėme maksimumą, ką galėjome. Šaunu, kad konkuruojame dėl trečios ketvirtos vietų. Bet kuriuo atveju šiais metais žengėme didelį žingsnį. O toliau – nei mes dabar galime rinktis varžovus, nei mes norime tai daryti. Kas bus, tas“, – nesijaudino „Juventus“ strategas.

– Žiūrint toliaregiškai, turbūt didelis skirtumas būtų tarp „Žalgirio“ ir „Ryto“, su kuriais jums gali tekti susirungti pusfinalyje?Delfi paklausė Ž. Urbono

– Aš džiaugiuosi kiekviena pergale, kiekvienu įmestu tašku ir taip toli nežiūriu. Manau, mums būtų fantastinis pasiekimas vien patekti į stipriausių ketvertą. Pirmiausia turime galvoti apie tai, o kas būtų vėliau – dabar nelabai įdomu. Gyvenimas mane moko, kad gali planuoti vienaip, o išeina savaip. Dabar neturime dviejų lyderių, tai ką čia planuotis?

– Ar traumuoti Vaidas Kariniauskas ir Martynas Gecevičius dar turi vilčių grįžti į rikiuotę šiame sezone?

– Labai norėčiau, kad medicina taip pažengtų į priekį, jog kaulų lūžį išeitų išsigydyti per kelias savaites. Deja, V. Kariniauskui spėti pasveikti – nebeįmanoma. Lygiai taip pat ir raumens plyšimas – gydymas užtrunka iki mėnesio. Abiejų žaidėjų tikrai neturėsime.

– Kokių rungtynių pats šiandien tikitės Panevėžyje?

– Tų komandų, kurios patiria didžiulį spaudimą, nes pačios deklaravo tikslą patekti į finalą, situacija yra kitokia nei mūsų. Tiek „Rytas“, tiek „Lietkabelis“ turi savų motyvų. Natūralu, kad panevėžiečiai nenori likti ketvirti, nes ilgesnėje serijoje įveikti „Žalgirį“ beveik neįmanoma. „Rytui“ irgi svarbu laimėti. Visi dabar nori atkrintamosiose gauti mus, nes esame nukraujavę. Aišku, jei tik mums apskritai pavyktų įsiropšti į pusfinalį. Manau, abiem komandoms šįvakar nestigs motyvacijos. Galų gale ir šiaip varžovai – principiniai.

***

„Lietkabelio“ ir „Ryto“ susitikimas Panevėžyje prasidės 18.50 val., jį tiesiogiai transliuos Delfi.

Pirmadienį taip pat vyks dar du paskutinio turo mačai. Kėdainių „Nevėžis“ priims „Šiaulius“, o „Cbet“ bandys apginti namų sienas nuo „Žalgirio“. Šių dvikovų baigtis nebeturės įtakos galutinei turnyro lentelei.

Ketvirtfinalių serijos iki dviejų pergalių startuos trečiadienį ir ketvirtadienį. Nuo pusfinalių etapo komandos kovos iki trijų pergalių.

LKL ketvirtfinalių poros:

„Juventus“/„Lietkabelis“ – „Cbet“

„Žalgiris“ – „Pieno žvaigždės“

„Lietkabelis“/„Juventus“ – „Neptūnas“

„Rytas“ – „Šiauliai“

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)