Per paskutinę minutę šeimininkams klystant puolime ir nesugaudant oponentų gynyboje, „Bayern“ spurtavo 10:0 ir turėjo dvi progas pakeisti savo likimą.

Tačiau Wade'o Baldwino metimą nugesino Kyle'as Hinesas, o desperatiškas paskutinis Paulio Zipserio tritaškis skriejo pro šalį.

Namuose žaidę Ettore Messinos auklėtiniai buvo pranašesni rezultatu 92:89 (24:22, 26:18, 22:18, 20:31) ir serijoje iki 3 pergalių „Olimpia“ triumfavo 3-2.

Po rungtynių E. Messina sveikino klubo sirgalius ir savininkus su patekimu į Eurolygos finalo ketvertą, kuriame „Olimpia“ gegužės 28 dieną mes iššūkį Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamai „Barcelonai“.

Strategas liko patenkintas rungtynėmis, išskyrus paskutinę minutę.

„Manau, kad mano žaidėjai buvo nuostabūs, nes po patirtų dviejų pralaimėjimų Miunchene jautė spaudimą.

Mačą pradėjome labai solidžiai. Bet vos visko nesugadino viena minutė beprotybės“, – teigė E. Messina turėdamas omeny, jog paskutinėmis susitikimo sekundėmis „Bayern“ turėjo galimybę net išplėšti pergalę.

„Suklydome praktiškai visose įmanomose situacijose, tačiau tuomet Kyle‘as Hinesas puikiai sužaidė gynyboje.

Jeigu reikia baimės laimėti įrodymo, jūs tai išvydote. Būtent tokia buvo paskutinė minutė.

Tačiau iš esmės, mes žaidėme labai gerai. Didžiąją mačo dalį buvome priekyje apie 15 taškų prieš puikią komandą, kurią noriu pasveikinti su puikiu sezonu ir serija“, – dėstė strategas.

„Finalo ketvertas yra puikus pasiekimas, bet kaip sakiau prieš šią seriją, svarbiausia ir kitais metais vėl sugrįžti į atkrintamąsias.

Kitą sezoną vėl turime kovoti ir konkuruoti dėl atkrintamųjų varžybų, nes tai neturi būti įvykis, kuris nutinka kartą per 20 metų.

Turime augti ir tobulėti. Mes visi turime nuolat augti kaip klubas, kaip treneriai, kaip žaidėjai. Turime suteikti savo sirgaliams ir savinininkams galimybę kitais metais vėl patekti į atkrintamąsias varžybas“ – kalbėjo „Olimpia“ strategas.

Įdomu, jog „Olimpia“ šiame mače tritaškius (55 proc.) metė geriau nei dvitaškius (51 proc.), o „Bayern“ bendrai surinko daugiau naudingumo balų (103) už nugalėtojus (97).

Milano klubas tarp keturių stipriausių Eurolygos komandų pateko pirmą kartą nuo 1992 metų. Savo ruožtu, „Bayern“ taip pat neturėtų graužtis, nes apskritai tapo pirmąja Vokietijos ekipa, pasiekusia atkrintamąsias varžybas.

Prieš tai ketvirtfinalio serijoje „Olimpia“ laimėjo abu mačus namuose (79:78 ir 80:69), bet Vokietijoje sąlygas diktavo „Bayern“ (85:79 ir 85:82).

Reguliarų sezoną komandos užbaigė viena kitos kaimynystėje: italai užėmė ketvirtą vietą (21/13), bavarai – penktą (21/13).

Eurolygos finalo ketvertas gegužės 28-30 dienomis vyks Kelne (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)