Katalonai namuose 79:53 (23:14, 20:16, 14:9, 22:14) pranoko „Zenit“ ir permainingą seriją iki trijų pergalių laimėjo 3-2.

Veteranas rungtyniavo daugiausiai šiame Eurolygos sezone ir per 17 min. pelnė 7 taškus. Tačiau dar naudingesnis jis buvo po savuoju krepšiu, blokavęs 4 varžovų metimus ir perėmęs 3 kamuolius.

„Mažai žaidėjų kada nors yra demonstravę tokį beprotišką norą prasibrauti į Eurolygos finalo ketvertą, kaip tai antradienio vakarą darė geriausių rungtynių su „Zenit“ žaidėju tapęs Gasolis.

Prieš išvykdamas į NBA 2001-aisiais, P. Gasolis Eurolygos rungtynes paskutinį kartą buvo žaidęs dar 2000-ųjų gruodį. Tą sezoną jis buvo pristabdytas apendicito operacijos, tačiau vis tiek demonstravo įspūdingą statistiką – 18,5 taško, 6 atkovoti kamuoliai ir 22,5 efektyvumo balo per rungtynes.

Be Pau sezono viduryje likusi „Barcelona“ anksti suklupo atkrintamosiose, tačiau dabar, prabėgus 21 metams, jau su Gasoliu ji yra gana netoli savo tikslo – Eurolygos titulo, kuris paskutinį sykį buvo iškovotas dar 2010-aisiais“, – pažymi Ispanijos portalas Marca.

Strategas Šarūnas Jasikevičius po rungtynių nepraleido progos pajuokauti apie ypač efektyviai žaidusią klubo legendą.

„Nežinau, ar mes Pau Gasolį įsigijome, ar Mutombo“, – juokais svarstė Š. Jasikevičius.

Pats P. Gasolis rūbinėje buvo šiltai sutiktas komandos draugų. Po mačo 40-metis kalbėjo apie besikeičiantį komandos požiūrį į likusias sezone rungtynes. Kalbėdamas apie savo pasirodymą, aukštaūgis turėjo gerų žinių: toks žaidimas – joks netikėtumas, krepšininkas rimtai dirbo treniruotėse ir vis geriau jaučiasi ant parketo.

„Tai yra pastangos, kurias dėsime nuo šiol.

Manau, turime suprasti, kad dabar kiekvienas mačas bus tarsi finalas, toks požiūris dabar vyraus.

Gynyboje davėme gerą toną, antroje rungtynių pusėje buvome daug geresni. Po sėkmingos pirmosios pusės nesustojome, antroje mačo pusėje atlikome dar geresnį darbą, dalinomės kamuoliu, ieškojome erdvių.

Mes tiesiog išlaikėme intensyvumą, štai kas yra būtina norint laimėti.

Šiandien man buvo geras žingsnis į priekį. Visą savaitę gerai teniravausi, pradedu jaustis vis geriau, įgaunu geresnę sportinę formą. Vis daugiau galiu padėti ir prisidėti prie komandos taip, kaip šiandien“, – kalbėjo P. Gasolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)