Penktosiose rungtynėse katalonai namuose 79:53 (23:14, 20:16, 14:9, 22:14) pranoko „Zenit“ ir permainingą seriją iki trijų pergalių laimėjo 3-2.

Po mačo Š. Jasikevičius džiaugėsi komandos pademonstruotu žaidimu, tačiau neslėpė nusivylimo tuo, jog šioje serijoje liko nuskriausti sirgaliai.

„Manau, nuo pirmos akimirkos davėme tinkamą toną rungtynėms. Buvome labai fiziški ir labai rimti gynyboje. Puolime šiek tiek pritrūkome kantrybės, kaip kalbėjome per pertrauką, padaryta pernelyg daug klaidų.

Mums padėjo tai, kad kai kurie žaidėjai turėjo išties labai gerą, ramų pasirodymą, tai leido rasti kai kuriuos tinkamus sprendimus.

Žinoma, žaidėjai turi suprasti, kaip sunku pakliūti į Finalo ketvertą. Tuo pat metu toks klubas kaip „Barcelona“ žaisti Finalo ketverte turi dažniau ir tą mes sieksime padaryti.

Finalo ketverte bandysime kažką nuveikti ir tikiuosi, galėsime tą pakartoti kelerius metus paeiliui“, – kalbėjo Šarūnas Jasikevičius ir jis neatsitiktinai kalbėjo apie patekimą į Finalo ketvertą: čia „Barcelona“ paskutinį kartą lankėsi dar 2014 metais, kai užėmė trečią vietą.

Pasikartosiu, labai apmaudu, kad dėl jos žmonės negalėjo būti to dalis. Manau, kad dėl tokių akimirkų gyvena ne tik žaidėjai ir treneriai, bet ir gerbėjai.
šarūnas Jasikevičius

Strategas nepraleido progos pajuokauti apie ypač efektyviai penktosiose rungtynėse žaidusį Pau Gasolį. Veteranas rungtyniavo daugiausiai šiame Eurolygos sezone ir per 17 min. pelnė 7 taškus. Tačiau dar naudingesnis jis buvo po savuoju krepšiu, blokavęs 4 varžovų metimus ir perėmęs 3 kamuolius.

„Nežinau, ar mes Pau Gasolį įsigijome, ar Mutombo“, – juokavo Š. Jasikevičius.


„Barcelonos“ vedlį liūdino situacija su sirgaliais, kurie liko už arenos sienų ir negalėjo gyvai stebėti ir palaikyti komandos jai svarbiu metu.

„Visų pirma, sveikinimai mūsų žaidėjams ir sirgaliams, ypač tiems, kurie mus palaikė dar prieš rungtynes ir žaidėjams suteikė gerų emocijų.

Kalbant dar apie šią situaciją, pasikartosiu, labai apmaudu, kad dėl jos žmonės negalėjo būti to dalis. Manau, kad dėl tokių akimirkų gyvena ne tik žaidėjai ir treneriai, bet ir gerbėjai. Galiu tik įsivaizduoti, kaip atrodytų „Palau Blaugrana“ su jais“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Strategas iš Lietuvos nepamiršo padėkoti oponentui už vertingas pamokas, kurios dar pravers ateityje.

„Su visa pagarba sveikinu Xavi Pascualį ir „Zenit“ su nuostabiu sezonu ir šia serija. Po mačo Xavi pasakiau, kad man, kaip jaunam treneriui, buvo nuostabu varžytis šioje serijoje su juo ir mokytis bei semtis patirties. Ši serija mane padarė geresniu treneriu.

Dar kalbant apie rungtynes, svarbu tai, kad parodėme savo tikrąjį veidą, parodėme savo fiziškumą ir nusiteikimą. Nebuvo idealu, niekada nebus tobula. Tiesiog labai malonus jausmas ne tik laimėti ir žengti pirmyn, bet tą padaryti žaidžiant gerą, rimtą krepšinį.

Turime suprasti, kodėl to negalėjome padaryti per pirmus keturis susitikimus“, – po rungtynių kalbėjo „Barcelona“ strategas.

Pascualis: žaidė tik viena komanda

Po mačo „Zenit“ strategas X. Pascualis pripažino neabejotiną varžovų pranašumą lemiamame mūšyje.

„Visų pirma noriu pasveikinti „Barceloną“ ir palinkėti viso ko geriausio Finalo ketverte. Tai buvo rungtynės, kuomet ant parketo žaidė tik viena komanda ir tai buvo „Barcelona“.

Prastai pradėjome susitikimą, o „Barcelona“ išnaudojo tą pranašumą pirmame kėlinyje ir nuo tada ėmė jaustis patogiai. Jie pajautė žaidimą, o mes neradome būdų kaip grįžti į žaidimą. Pagal tai, kaip mes žaidėme, šiandien, žinoma, nebuvome pasirengę žengti tolyn.

Noriu tik pasveikinti žaidėjus ir klubą su tuo, ką mes nuveikėme šiame sezone. Manau, turėjome nuostabų sezoną Eurolygoje. Žinoma, kai patekome į tokią situaciją, norėjome laimėti, tačiau akivaizdu, kad „Barcelona“ yra geresnė už mus šiandien“, – teigė „Zenit“ strategas.

Permaininga šių komandų akistata ketvirtfinalyje prasidėjo „Zenit“ pergale Barselonoje 76:74, Š. Jasikevičiaus laimėjo kitus du mačus (81:78 ir 78:70), bet peterburgiečiai nenuleido rankų ir išlygino santykį (74:61).

Prieš tai „Barcelona“ laimėjo reguliarųjį sezoną (24/10), o rusai tik paskutinę akimirką šoktelėjo į aštuntą poziciją (20/14).

Pusfinalyje gegužės 28 d. katalonų laukia Milano „Olimpia“ iššūkis. Italai 3-2 laimėjo ketvirtfinalio seriją prieš Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)