O taip būgnyti tikrai būta dėl ko: vienas Šeškus, Virginijus, dirigavo visam pergalingam jonaviečių orkestrui, kai kitas Šeškus, Edvinas, atliko koncertmeisterio funkcijas ir pelnė MVP apdovanojimą.

Kol kas dar neaišku, kiek Šeškų giminės atstovų liks devintame pagal dydį Lietuvos mieste kitą sezoną, kai „CBet“ debiutuos Lietuvos krepšinio lygoje. Tačiau aišku tai, kad panašų žygį su Prienų „Rūdupiu“ prieš 12 metų atlikęs Virgis ir dabar nesitenkins vien tik dalyvavimu šalies elitinėje lygoje.

Su prieniškiais jau po metų nuo pakilimo į LKL ėmęs raškyti medalius V. Šeškus patriukšmauti yra nusiteikęs ir su nauju savo ansambliu iš Jonavos.

Pokalbis su treneriu apie tai – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“.

– Treneri, kai kurie krepšinio gerbėjai jus laiko labiau šoumenu nei rimtu strategu, bet tokiomis pergalėmis kaskart užsitarnaujaute pagarbą. Ar pats jaučiate dar kartą visiems įrodęs savo vertę?

– Nei aš ten stengiuosi tuo šoumenu būti, bet man taip išeina gyvenime, tai kokia lašinių istorija išlenda ar dar kas. Manau, kad mane tuo šoumenu daugiau paverčia aplinkiniai žmonės.

O dėl to įrodymo... suprantate, kai LKL praleidi tiek metų, atsiverti Prienų klubo laimėjimus ir visa kita, vis tiek pagalvoji, kad esi kažką padaręs. Jeigu tiek pasiekusi komanda būtų iš didesnio miesto, jos treneris, manau, būtų labiau aukštinamas.

– Virginijau, keista, bet dar nesate sukirtęs rankomis su Jonavos ekipa dėl bendradarbiavimo ir kitame sezone. Kada planuojate sėsti prie derybų stalo ir pasiekti tą susitarimą?

– Jau reikėtų eiti link to. Formaliai aš, žinote, turiu kažkokį įsipareigojimą, bet kol nėra suraityti parašai ir paspaustos rankos, negali džiaugtis. Tikiuosi, kad mane paliks treneriu. Jonavoje tikrai geros sąlygos. Kaip meras sako, pastačius tokią salę, būtų nuodėmė neturėti komandos aukščiausiame lygyje.

– O ar jau kiek nors aiškėja sudėties kontūrai? Kas iš dabartinių Jonavos gretų, kuriiose buvo ir Edvinas Šeškus, Tomas Delininkaitis, Laimonas Kisielius, Aurimas Urbonas, Darius Tarvydas bei kiti, turėtų likti ir kitiems metams?

– Iš šitos komandos liks tik keli, kokie penki, žaidėjai, visa kita sudėtis bus nauja. Manau, mums svarbiausia pasirašyti sutartis su vienu-dviem gerais krepšininkais, kad kiti pamatytų, jog mūsų ketinimai rimtai. O tada jau bus lengviau aplink tuo žmones ir visus kitus lipdyti.

Viskas priklausys nuo finansų. Šimtas procentų, kad mes viršysime minimalią LKL klubų biudžetams keliamą 400 tūkstančiai eurų kartelę. Su tiek net neapsimokėtų pradėti žaisti (šypsosi). Būtų labai sunku ką nors nuveikti.

– Kokius tikslus kelsite LKL čempionate? Ar jus tenkins vieta turnyro lentelės viduryje?

– Iš to, ką girdžiu, pačioje LKL kitą sezoną gerokai padidės konkurencija. Bet ar patenkintų viduriukas? Aš visada sakau, kad ir kokio pajėgumo tuo metu yra lyga, tikslas turi būti pakliūti į ketvertuką. Kartais tai pavyksta, kartais visai ne, bet reikia to siekti. Kam tada ateiti į LKL, jeigu tavo tikslas yra tik žaisti?

Gal aš čia ir neteisus, bet mano manymu, komandos yra tam, kad siektų rezultatų. To įrodymas mano laikais buvo ir Prienai, kur net ir mažas miestelis, tikrai neturėjęs milijoninio biudžeto, rodė fantastiškus rezultatus.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)