Sankt Peterburgo „Zenit“ penktadienį namie ketvirtosiose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse 74:61 įveikė reguliariojo sezono nugalėtoją „Barceloną“ ir išplėšė lemiamas penktąsias rungtynes. Serijoje iki trijų pergalių rezultatas lygus – 2-2, tad finalo ketverto dalyvis šioje poroje paaiškės Barselonoje kitą antradienį.

„Kaip treneris turiu prisiimti atsakomybę už tai, kad tinkamai neparuošiau komandos. Stengiausi atlikti savo darbą kaip įmanoma geriau, spėdamas, kokius veiksmus prieš šią dvikovą atliks „Zenit“. Tai komanda su puikiu charakteriu, labai gerais žmonėmis, kovine dvasia ir ji tikrai nedalins nieko nemokamai. Nieko gyvenime nėra nemokamai ir akivaizdu, kad kaip treneris aš neatlikau savo darbo. Tai mano atsakomybė ir stengsiuosi savo žaidėjus paruošti lemiamai dvikovai Barselonoje“, – tęsė Š. Jasikevičius.

Anot jo, į kai kuriuos dalykus šioje dvikovoje buvo skaudu žiūrėti: „Man, kaip treneriui, skaudu, kad pralaimime pirmąjį kėlinį taip, prasižengdami vos tris kartus. Taip pat man skaudu, kad po krepšiu sugriebiame 14 kamuolių mažiau nei varžovai. Stengiuosi geriau parengti komandą penktosioms rungtynėms. Bilietas į finalo ketvertą reikalauja visų įmanomų jėgų, kovos, po kurios būtų suku nustovėti ant kojų. Nedarau savo darbo pernelyg gerai, jei mano žaidėjai nesugeba kovoti taip, kad paskui iš nuovargio kristų“.

Savo ruožtu Sankt Peterburgo komandos strategas Xavi Pascualis kalbėjo, kad tai yra atkrintamosios varžybos, todėl kiekvienos rungtynės yra skirtingos.

„Šiandien viskas buvo fantastiška, žaidėjai padarė nuostabų darbą. Jie tobulai pildė paruoštą planą ir mes galėjome kontroliuoti rungtynių eigą beveik visą laiką, – džiaugėsi jis. – Mes laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių gynyboje. „Barcelona“ sugriebė tik 6 kamuolius puolime. Nepaisant fakto, kad suklydome 12 kartų, kontroliavome rungtynes. Tai nuostabus darbas ir turiu pasveikinti visus fanus, kurie susirinko, kad mus palaikytų ir, žinoma, savo auklėtinius.

Tikiu, kad esame kovotojai, visąlaik turime motyvaciją ir žinome, kad Barselonoje laukia itin sunkios rungtynės. Jau sakiau, kad beveik neįmanoma įveikti „Barceloną“ triskart, tačiau mes žengėme gerus žingsnius, kad pamėgintume. Stengsimės kontroliuoti rungtynių ritmą, išsaugoti intrigą. Esu laimingas, kad mes kuriame čia, Sankt Peterburge, kažką ypatingo, o dabar turime mėgautis šiuo momentu“.

Nugalėtojams 22 taškus pelnęs ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs Kevinas Pangosas sakė, kad šįkart padėjo pastangos gynyboje. „Nieko neatidavėme lengvai. Buvo tikrai geras jausmas, kaip vieni kitiems skubėjome į pagalbą, kad apsigintume. Turime atsikvėpti, pažiūrėti, ką dar galime pagerinti savo žaidime ir žaisti taip, kaip šiandien. Tai bus penktosios rungtynės, bus tikrai sunku, todėl turime būti pasirengę“, – kalbėjo buvęs žalgirietis.

11 taškų pelnęs Tarikas Blackas išskyrė kovą dėl kamuolių. „Svarbiausia buvo atkovoti kamuolius gynyboje. Jei gerai žaisime gynyboje, kalbėsimės, stabdysime varžovus ir sugriebsime kamuolius, kad ji neturėtų galimybės kartoti metimų, tuomet esame kelyje į pergalę. Taip ir nutiko penktadienį. Neįtikėtinai padėjo sirgaliai, kurių mes prašome ir toliau mus palaikyti. Mums jūsų reikia, jūs esate „Zenit“ šeimos dalis ir tai labai vertiname“, – kalbėjo aukštaūgis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)