Informuojama, kad viešajai įstaigai „Žalgirio krepšinio centras“ finansinė parama jau buvo skirta balandžio pradžioje, tačiau netrukus ši suma bus padvigubinta – Ekonomikos ir inovacijų ministerijos iniciatyva buvo nuspręsta padvigubinti paramą verslams, per karantiną patyrusiems 30 proc. kritimą. Anot ministrės Aušrinės Armonaitės patarėjos Skaistės Barauskienės, pagal šią schemą „Žalgirio krepšinio centras“ gaus per 320 tūkst. eurų subsidijų.

Tai – priemonės „Subsidijos nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms lėšos.

Primename, kad prieš sezoną „Žalgiris“ planavo, jog sezono biudžeto pajamos sieks 9,2 mln., o išlaidos – 9,7 mln. eurų. Iš minėtų 9,2 mln. eurų, net 2,6 mln. planuota surinkti už parduotus bilietus į Eurolygos rungtynes. Visgi dėl pandemijos „Žalgirio“ arenoje žalgiriečiai su publika sužaidė vos keletą mačų, o vėliau rungtyniavo esant tuščioms tribūnoms.

Kovo pradžioje dalyvavęs Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas teigė, kad klubo situacija sudėtinga.

„Negauname pajamų iš bilietų, su rėmėjais – mažiname biudžetus, pas visus pelnai mažėja, bandome jų neprarasti, čia kažkiek sekasi.

Situacija tokia, kad vėluojame žaidėjams mokėti algas. Jei negausime jokių kompensacijų, skolos vilksis ir galvosime, kaip iš būsimų sezonų skolas grąžinti“, – pristatydamas klubo finansinę padėtį teigė jis.

„Bet kokiu atveju, situacija yra liūdna. Neprašytume tų kompensacijų, jei būtų žiūrovų. Dabar neturime tos meškerės, kuria galėtume uždirbti tuos pinigus, todėl ir kreipiamės“, – tuomet kalbėjo P. Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)