Vadovaujantis LKL Nuostatų 70.2.1. punktu dėl nekvalifikuotai atliktų pareigų, šių rungtynių vyriausiam teisėjui Artūrui Šukiui buvo paskirta 1,5 mėn. diskvalifikacija LKL čempionato rungtynėse.

Prabėgus mėnesiui, balandžio 29-ąją, LKL informavo apie bausmės arbitrui sutrumpinimą

„Pranešame, jog atsižvelgiant į LKF Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prašymą, LKL teisėjų direktoriaus rekomendacijas bei siekiant, kad LKL arbitrai prieš 2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ čempionato atkrintamąsias varžybas būtų optimalios pasirengimo formos, LKL varžybų direktoriaus sprendimu krepšinio teisėjui Artūrui Šukiui diskvalifikacijos terminas, yra trumpinamas“, – informavo LKL.

A. Šukiui leidžiama nuo 2021 m. balandžio 29 d. grįžti teisėjauti 2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ čempionato čempionato rungtynėse.

Primename, kad tose rungtynėse „Rytas“ pasiekė pergalę 88:86, o arbitrai paskutinę sekundę nefiksavo Augusto Marčiulionio pražangos prieš Bryantą Crawfordą. Į šią situaciją itin emocingai reagavo uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas.

Vėliau lyga tai traktavo kaip klaidą ir konstatavo, kad ji esmingai pažeidė Utenos „Juventus“ komandos galimybę laimėti šias rungtynes ir galėjo turėti įtakos galutiniam rungtynių rezultatui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)