Aštuonioliktą kartą rengiamo jaunimo turnyro finalinės kovos visada sutapdavo su vyrų Eurolygos finalo ketverto varžybomis. Visgi, šįkart pasaulinė pandemija pakoregavo organizatorių planus.

Finalo ketvertas, kaip ir planuota, bus rengiamas Kelno mieste Vokietijoje, tačiau dėl sveikatos saugumo priežasčių teko pakeisti jaunimo turnyro vietą ir datą. Nuspręsta, kad perspektyviausi Europos jaunuoliai dėl titulo grumsis birželio 3–6 dienomis Valensijoje, kurioje šiemet sėkmingai buvo surengtas ir vienas iš atrankos turnyrų.

Būtent trijų atrankos turnyrų nugalėtojai automatiškai gavo kelialapius į finalines varžybas. Jais tapo Barselonos „FC Barcelona“, Madrido „Real“ ir Belgrado „Mega SoccerBet“ aštuoniolikmečiai.

Dar 5 komandoms buvo suteikti vardiniai kvietimai. Be Kauno „Žalgirio“ juos gavo Vilerbano ASVEL, Belgrado „Crvena Zvezda“, Romos „Stellazzurra“ ir Valensijos „Basket“ klubai.

Aštuonios komandos burtų keliu buvo suskirstytos į du pogrupius, kuriuose sužais trejas rungtynes per pirmąsias 3 turnyro dienas. Grupių nugalėtojai birželio 6 d. susikaus turnyro finale.

Į A grupę patekę žalgiriečiai susitiks su „Real“, „Crvena Zvezda“ ir ASVEL ekipomis.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos jaunimo turnyro nugalėtojais yra tapę 2003 ir 2007 m. bei tris kartus užėmė antrąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)