2022-ųjų Europos krepšinio čempionatas bus surengtas keturiose šalyse – Vokietijoje, Čekijoje, Italijoje ir Gruzijoje. Šiose valstybėse vyks grupių etapai, o nuo atkrintamųjų varžybų viskas persikels į Vokietiją.

Būtent šioje šalyje pirmenybes pradės ir Lietuvos rinktinė – pasinaudojusi Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) taisykle, šeimininkė Vokietija į savo grupę pasirinko būtent mūsų šalies nacionalinę komandą.

Italai pasirinko Estijos nacionalinę komandą, Gruzija – Turkiją, o Čekija – Lenkiją. Visų šių penkių šalių rinktinės automatiškai negalėjo tapti lietuvių varžovėmis grupėje.

Taip pat iš anksto buvo aišku, kad lietuviai grupėje tikrai nežais su Rusija, kuri buvo tame pačiame krepšelyje kaip Lietuva, o taip pat – su Ukraina su Suomija, kurios pateko į tą patį krepšelį, kaip ir lietuvius savo partneriais pasirinkusi Vokietija.

Ketvirtadienį Berlyne ištraukus 2022-ųjų Europos krepšinio čempionato burtus paaiškėjo, kad į B grupę patekusi Lietuvos rinkinė žais su Vokietijos, Prancūzijos, Slovėnijos, Vengrijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėmis.

2022 metų Europos čempionato grupės

A grupėB grupėC grupėD grupė
RusijaVokietijaGraikijaNyderlandai
GruzijaVengrijaEstijaSuomija
IspanijaSlovėnijaUkrainaLenkija
BulgarijaLietuvaDidžioji BritanijaČekija
BelgijaBosnija ir HercegovinaItalijaIzraelis
TurkijaPrancūzijaKroatijaSerbija


Į kitą turnyro etapą pateks po keturias stipriausias grupės komandas, o aštuntfinalyje A grupės komandos susitiks su B grupės rinktinėmis, o C grupės – su D. Finalinis turnyro etapas vyks Berlyne.

Prieš keletą savaičių buvo paskelbta, kad 2022-ųjų Europos čempionato ambasadoriumi tampa Vokietijos krepšinio legenda Dirkas Nowitzkis. Jis, kartu su buvusiu garsiu Italijos krepšininku Roberto Brunamonti ir buvusiu žaidėju, tačiau anksti karjerą baigusiu ir į politiką pasukusiu gruzinu Viktoru Sanikidze, talkino traukiant burtus ir suskirstant komandas į grupes.

Ketvirtadienį pirmą kartą buvo pristatytas ir „Eurobasket 2022“ talismanas.

Pirmenybės, kuriose dalyvaus 24 komandos, vyks kitų metų rugsėjo 1-18 dienomis. Turnyro kovos vyks Tbilisyje (Gruzija), Milane (Italija), Prahoje (Čekija), Kelne ir Berlyne (Vokietija). Būtent Kelne savo kovas pradės Lietuvos rinktinė.

Čempionato nugalėtojų titulą gins Slovėnijos krepšininkai. Paskutinis Europos čempionatas vyko dar 2017-aisiais Turkijoje. Tuomet Dainiaus Adomaičio treniruota Lietuvos rinktinė neįveikė aštuntfinalio barjero, pralaimėjusi Graikijai.

Priminsime, kad Lietuvos rinktinė tik po dramatiškos pergalės prieš Daniją sugriebė paskutinį kelialapį į šį turnyrą.

Artimiausias šiuo metu D. Maskoliūno treniruojamos mūsų šalies nacionalinės ekipos laukiantis iššūkis – birželio pabaigoje Kaune vyksianti olimpinė atranka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)