Nepaprastai įtemptose, itin kibia gynyba paženklintose rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ 78:70 (16:16, 18:17, 21:18, 23:19) nugalėjo „Zenit“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2-1.

Dvikovos pradžia priklausė svečiams iš Katalonijos (6:0), o aikštės šeimininkams pirmuosius taškus praėjus beveik 4 min. pelnė buvęs žalgirietis KC Riversas. Tritaškio įkvėpta „Zenit“ komanda išlygino rezultatą ir išsiveržė į priekį 13:16. Tik Kyle'o Kuričiaus įspūdingas tritaškis paskutinę pirmo ketvirčio sekundę rezultatą išlygino.

Antrą ketvirtį aikštės šeimininkai pradėjo spurtu 10:2 ir įgijo didžiausią persvarą (28:21), tačiau tuomet prabilo „Barcos“ lyderis šiose atkrintamosiose varžybose Brandonas Daviesas. Ne tik iš po krepšio, bet ir nuo trijų taškų linijos varžovus vaišinęs vidurio puolėjas leido svečiams įpusėjus dvikovai pirmauti minimaliu skirtumu – 34:33.


Po didžiosios pertraukos Š. Jasikevičiaus auklėtiniai sukaustė „Zenit“ geležiniais gynybos pančiais ir atitrūko 10 taškų – 52:42. Tačiau tuomet savo šou pradėjo buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas Billy Baronas. Tritaškiais prapliupęs snaiperis pelnė 10 taškų iš eilės ir padėjo „Zenit“ sumažinti skirtumą iki minimumo – 54:55.

Nemalonus epizodas ketvirtojo kėlinio pradžioje nutiko Kevinui Pangosui. „Zenit“ varikliukas atsidūrė tarp dviejų aukštaūgių po krepšiu ir jam buvo prakirsta kakta. Buvęs žalgirietis su lašančiu nuo kaktos krauju nuskubėjo pas medikus, tačiau po kelių minučių jau vėl pasirodė aikštėje.

„Barcelona“ bandymai spurtuoti baigdavosi nesėkmingai ir Sankt Peterburgo ekipa iki pat dvikovos pabaigos sugebėjo išlaikyti intrigą. Vis dėlto B. Davieso vedama Šaro kariauna sugebėjo išsaugoti pergalę savo rankose.

Kitas rungtynes komandos vėl Sankt Peterburge žais penktadienį.

Fantastiškai ir toliau rungtyniauja „Barcelona“ lyderis B. Daviesas. Buvęs Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas per 25 min. pelnė 22 taškus (7/12 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 2/4 baudos), atkovojo 8 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, triskart suklydo, perėmė kamuolį, blokavo 2 metimus, prasižengę 4 kartus, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 28 naudingumo balus.

Zenit“: Billy Baronas 19, Alexas Poythressas 14, Willas Thomasas ir Kevinas Pangosas po 10 (6 rez.p.), Tarikas Blackas ir KC Riversas po 8, Austinas Hollinsas 1.

Barcelona“: Brandonas Daviesas 22 (28 naud.b.), Cory Higginsas 16, Kyle'as Kuričius 13, Nikola Mirotičius 11, Nickas Calathesas 7 (6 rez.p.), Adamas Hanga 6, Pau Gasolis 2, Alexas Abrinesas 1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)